Česká plachetnice v Zemi Františka Josefa

Dne 15. srpna 2019 se námořní jachtě s/y BAGATELA s posádkou Pavel Elstner, Zdeněk Žižka, Petr Ondráček, Jaroslav Bican a Miroslav Štěpán jako vůbec první české lodi podařilo přistát v Tiché zátoce ostrova Hooker v souostroví Země Františka Josefa.

projít na článek

HEIDEMANN ALBERICH /27. 12. 1808 - 16. 8. 1898/

Římskokatolický kněz, cisterciák, opat, Říšský rada, poslanec dolnorakouského zemského sněmu, nositel Velitelského kříže Řádu Františka Josefa.

projít na článek

Krupka- Soběchleby, oprava kaple Sv.Františka

Srpen 2023: Městu Krupka jsme předali projektovou dokumentaci pro provedení stavby- Oprava kaple Sv. Františka- Soběchleby. Objekt vykazoval drobné poruchy, zejména trhliny ve zdivu. V rámci stavebních úprav byl proveden návrh podchycení mělkých základů,

projít na článek

Obsah sekce varia - všechny články netýkající se hlavního tématu

Sáček, Karel: Na počest císaře Františka II./I.: pomníky, pamětní desky a nápisy, 12.02.2019 Sáček, Karel: Unikátní česká připomínka panování císaře Františka II./I., 30.09.2013 Novotný, Antonín: Vojáci v Praze F. L. Věka II/3, 28.03.2013 Sabanoš, Peter:

projít na článek

Třída Finn vypadla z programu olympijských her v Paříži 2024

Výroční konference mezinárodní jachtařské federace World Sailing se konala od 27. října do 3. listopadu v Sarasotě na Floridě v USA. Českou republiku na ní reprezentoval předseda Českého svazu jachtingu Karel Bauer.Nejdůležitějším bodem na programu konfe

projít na článek

Díky Biovetě je Česká republika již 17 let bez vztekliny

Dnes, 28. září, slavíme Světový den boje proti vzteklině. Pojďme si připomenout, jak se Česká republika stala zemí prosté vztekliny.

projít na článek