Česká vlajka bude vlát na olympijské jachtařské regatě!

Kateřina Švíková vítězstvím v posledních dvou rozjížďkách potvrdila své celkové první místo, a to znamená, že v závodě ať dopadnou zítřejší finálové jízdy jakkoli, nebude hůř něž třetí. Vybojovala tak pro Česko místo na olympiádě.

projít na článek

Windsurfing: Olympijská regata Karla Lavického

Jediným zástupcem českého jachtingu na olympijských hrách v Tokiu byl Karel Lavický ve windsurfingové třídě RS:X. V olympijské regatě mužů startovalo pouze 25 závodníků.

projít na článek

Windsurfařka Švíková v TOP10 v olympijské regatě

Windsurfařka Kačka Švíková vybojovala na olympijských hrách parádní 9. místo! Je to teprve páté umístění v první desítce v historii celého českého i československého jachtingu!

projít na článek

Čech v belgickém olympijském týmu

Kromě windsurfaře Karla Lavického měla Česká republika v Enoshimě, kde probíhaly jachtařské olympijské soutěže, ještě jednoho zástupce. Byl jím Jakub Kozelský, manžel a dlouholetý kouč naší úspěšné jachtařky Veroniky Fenclové Kozelské. Setkali jsme se na

projít na článek

Karel Lavický začíná závodit na olympiádě

25. července v 5 hodin ráno našeho času odstartuje Karel Lavický svou třetí olympijskou regatu ve třídě RS:X. Po Londýně a Riu je jasné, že své olympijské umístění v Tokiu vylepší. Na startu je totiž pouze 25 závodníků a Karlovo dosavadní nejlepší umístěn

projít na článek

V jachtařském olympijském týmu panuje dobrá nálada

Prosluněné město Marseille nabízí těsně před startem olympijské regaty ideální jachtařské podmínky. Všechny tři naše závodnice tak absolvují naplánovaný trénink na vodě.

projít na článek