České Budějovice

České Budějovice jsou statutární město a kulturní metropole Jihočeského kraje. Leží v Českobudějovické pánvi na soutoku řek Vltava a Malše, mají přes 93 tisíc obyvatel a nachází se v nich řada historických památek a muzeí. Výraznou dominantou Českých Budějovic je přístupná 72 m vysoká Černá věž, ze které je vidět i romantický novogotický zámek v Hluboké nad Vltavou, jenž je oblíbený především díky výjimečné architektuře, nádhernému zámeckému parku i bohatým sbírkám kunsthistorického charakteru.Klenotem Českých Budějovic je historické jádro – samotné srdci Českých Budějovic náměstí Přemysla Otakara II. Jedno z největších náměstí střední Evropy, které tvoří téměř dokonalý čtverec o rozměrech 133 x 133 m.Přímo uprostřed plochy náměstí stojí barokní Samsonova kašna, největší svého druhu v České republice.Keramická dlažba náměstí byla položena v letech 1937–1939 podle návrhu architekta Pavla Janáka. Jako jediný pozůstatek předchozí zádlažby z kočičích hlav byl přitom ponechán tzv.Bludný kámen, který najdeme jen několik kroků od kašny směrem k hotelu Zvon. Je to jedna z budějovických zvláštností, k níž se váže známá pověst; údajně se právě zde nacházelo popraviště, na kterém v roce 1470 rukou kata skončilo deset jinochů za odpor vůči rychtáři. Kdo prý nevědomky překročí Bludný kámen po desáté hodině večerní, nenajde již cestu domů.Celý zdejší prostor ovládá svou mohutností katedrála sv. Mikuláše. Se stavbou kostela se započalo záhy po založení města a někdy kolem přelomu 13. a 14. století byl dokončen.The post České Budějovice first appeared on Hotel Savoy.

projít na článek

Ubytování České Budějovice Jižní Čechy Penzion U LESA

UBYTOVÁNÍ ČESKÉ BUDĚJOVICE, UBYTOVÁNÍ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH KRAJ a OKRES: Kraj Jihočeský , okres České Budějovice NÁZEV a ADRESA: Ubytování - Penzion U lesa Zavadilka 2150 České Budějovice 370 05 TELEFONNÍ ČÍSLO:

projít na článek

Ubytování České Budějovice, Jižní Čechy - Apartmán PF

KRAJ a OKRES: kraj JIHOČESKÝ okres ČESKÉ BUDĚJOVICE NÁZEV a ADRESA: Apartmán PF - Pavla Frydrychová Jana Milíče 16 370 01 České Budějovice 4 TELEFONNÍ ČÍSLO: 603 720 730 www stránky: www.apartmapf.cz E

projít na článek

Open QCC České Budějovice

Od úterý 25.dubna do středy 3.května 2023 se uskuteční tradiční turnaj v praktickém šachu Open QCC České Budějovice. Hraje se v důstojném prostředí kongresového sálu střední školy Polytechnické v Českých Budějovicích.

projít na článek

Průmyslový objekt České Budějovice

průmyslová podlaha protiskluzová Barrikade EP Multi, 1400 m2, léto 2019 Článek Průmyslový objekt České Budějovice se nejdříve objevil na Capro ČB.

projít na článek

Český pohár 2023 – 6.kolo, výsledky

V neděli 17. prosince 2023 bylo odehráno finálové kolo Českého poháru v basketbalu na vozíku. Šesté kolo se konalo v hale ZŠ Kubatova České Budějovice. Pořadatelem byl klub Tigers České Budějovice, který letos nenašel přemožitele a 12x odešel jako vítěz.

projít na článek