Čeští jachtaři mezi 25 nejlepšími posádkami světa

Na Bahamách odstrtovalo finále STAR SAILORS LEAGUE 2018. Stejně jako každý rok se jej zúčastní 10 nejlepších týmů světové stáristické ligy a 15 VIP posádek z různých lodních tříd. Letos na tomto velmi významném závodě se zvučnými jmény světové jachtařské elity máme dva české zástupce!

projít na článek

Čtvrté místo mezi nováčky v La Solitaire URGO Le Figaro

Milan Koláček má za sebou svoje první La Solitaire URGO Le Figaro. Skončil na čtvrtém místě mezi nováčky. Na svém kontě však má i jedno prvenství. Stal se prvním Čechem, který si dovolil změřit síly s nejlepšími světovými profesionálními sólovými jachtaři

projít na článek

Čeští jachtaři na ME nezklamali - V. Teplý vyhrál rozjížďku!

V týdnu od 29. února do 4. března se na ostrově Gran Canaria konalo mistrovství Evropy lodních tříd Laser Standard a Laser Radial.

projít na článek

OH v Riu jsou minulostí, je čas hodnocení

Olympijské hry v Riu končí a skončila také olympijská regata, jíž se účastnili i tři čeští jachtaři. Do medailové rozjížďky se nikomu z nich postoupit nepodařilo, avšak dvanácté místo Veroniky Kozelské Fenclové je skvělý výsledek.

projít na článek

Na Mallorce se dnes začíná naostro

První letošní velká regata olympijských tříd začíná dnes na Mallorce. Na startu se sešlo 900 závodníků z 56 zemí. Nechybí ani čeští reprezentanti. Především jsou to olympionici Viktor Teplý ve třídě Laser a Karel Lavický ve třídě RS:X. Nechybí ani ve Ondř

projít na článek

Jachtaři Jakub a Tereza Dobří jsou mistry světa ve třídě RS500

Mistroství světa třídy RS500 se odjelo na jezeře Como v Itálii od 2. do 6. srpna. A přineslo pro český jachting velkou radost. Titul vybojovala plzeňská posádka sourozenců Jakuba a Terezy Dobrých.

projít na článek