Cestujeme za sluncem a krásnou přírodou

Přestože se nyní nacházíme na území Itálie, tak se tu převážně setkáme s německy mluvícím obyvatelstvem. Část rakouského Tyrolska totiž získala po první světové válce Itálie. A to je rozhodně další důvod, proč toto místo navštívit, mísí se tu vlivy obou dvou kultur, což je v podstatě jedinečný zážitek. Jinak si spíš spojujeme tuto oblast s hornatým povrchem, který je protkaný údolími. Možná nejlépe se sem cestuje automobilem a velmi oblíbenou trasou je Brennerský průsmyk. Dá se zvolit ještě i stará silnice, kde nás překvapí četné serpentiny a můžeme sledovat tak malé vesničky. Je to sice pomalejší trasa, ale má své kouzlo, hlavně pro milovníky motorek. Navíc, jedeme si odpočinout a obdivovat krásy těchto končin, tak nemusíme nikam spěchat. Brixen Otázkou je, kam se vlastně chceme podívat, jelikož míst je zde dostatek jak pro milovníky turistiky, tak i pro městské památky. Například město Brixen máme spojené se jménem našeho slavného spisovatele Karla Havlíčka Borovského, který sem byl poslán do vyhnanství. Ale na druhou stranu se mu zde špatně nedařilo. Bydlel v hostinci U Slona, který můžeme navštívit i my dnes a také tu pilně psal. Vznikl zde například Král Lávra, Křest svatého Vladimíra nebo Tyrolské elegie. Městu se také říká Město biskupů . Zřejmě podle sakrálních staveb, kterých se tu nalezne dostatečné množství. Jen kousek od místní katedrály se nachází kompletně zachovalý biskupský palác Hofburg a sídlili zde římští biskupové. V dnešní době zde můžeme obdivovat Diecézní muzeum, které má asi 70 sálů. Národní jídla Absolutní jedničkou a klasikou jihotyrolské kuchyně není nic jiného, než zkrátka knedlíky a to ve všech možných podobách. Špekové, špenátové, s červenou řepou nebo dokonce sýrové a samozřejmě existují i další varianty. Servírují se samozřejmě také snad všude. Takže v polévkách nebudou výjimkou, pak klasicky jsou hlavním chodem a také v různých podobách pečené, vařené, lisované atd. Ze sladkostí bude hrát prim jablečný štrúdl nebo pohankový koláč. Navštívit tato místa bude neskutečný zážitek a to stojí za to. Článek Cestujeme za sluncem a krásnou přírodou se nejdříve objevil na Outer.

  • Web: Outer
  • Aktualizace: 16.4.2024
projít na článek

Zajímavosti v Polsku: Země s bohatou historií a krásnou přírodou

Polsko, země s bohatou historií a malebnou krajinou, nabízí mnoho zajímavých míst a tradic, které stojí za pozornost. Tato země, ležící ve střední Evropě, je známá svými historickými památkami, vynikající kuchyní a krásnými přírodními scenériemi. Přečtěte

projít na článek

Cestovní pojištění do Číny

Skoro každý aspoň jednou za rok cestujeme na dovolenou. Zejména při cestách do zahraničí je nezbytností kvalitní cestovní pojištění. Stojí doslova pár korun na den a může nám ušetřit nejen obrovské finanční prostředky, ale také spoustu zbytečného stresu.

projít na článek

Mysleli jsme, že ledovce jsou věčné. Ale za sněhem a přírodou se k nám bude jezdit dál

3. díl seriálu k evropským volbám: Jak změna klimatu ovlivňuje Alpy, nejoblíbenější evropské hory

projít na článek

Výbuch sopky Eyjafjallajökull

Těžko říci, zda v tomto videu více obdivovat pohled na aktivní sopku nebo na krásnou přírodu kolem ní.

projít na článek

Prohlédněte si nejkrásnější místa v Izraeli

Izrael je nádherná země s úžasnou přírodou a spoustou památek. Navštivte známé lokace, jako je Betlém, Jeruzalém, Golgota, Tel Aviv a desítky dalších, díky dnešnímu Ultra HD časosběru.

projít na článek