Cestujte za přírodními divy Evropy

Zvláštní přírodní úkazy nás odjakživa fascinují. Nemusíte za nimi cestovat na jiný světadíl. I v Evropě jich najdete mnoho a některé z nich není tak nereálné navštívit: Matterhorn Strmý tvar hory, nejnebezpečnější i neuvěřitelně krásný, najdete v Alpách na hranicích Švýcarska a Itálie. Její kouzlo na nás dýchá zároveň i s její tragičností, neboť její zdolávání stálo životy již stovky horolezců. Vyfotit si magickou horu, která se přímo dotýká nebe, to patří k cestovatelským zážitkům, na které se nezapomíná. Schwarzwaldský les Stačí navštívit naše sousedy, abychom se podívali na přírodní oblast v Národním parku v Bádensko-Württembersku, ve které se nám zdá, že jsme se ocitli v pohádce. U nás jej známe pod názvem Černý les a najdeme v něm nádhernou nedotčenou přírodu: plno říček, ale i divokých řek a vodopádů, propastí i křišťálově čistých ledovcových jezer. Některé stromy ve smíšených lesích jsou i přes sto let staré, protože i samotné území je nejstarším chráněným územím v Německu. Obrův chodník Téměř neuvěřitelný úkaz, který jezdí obdivovat lidé z celého světa, můžete spatřit v Irsku. O obřím schodišti koluje legenda, že jej postavil skotský velikán, ale pravdou je, že je skutečně pouze dílem přírody. Jedná se o čedičové útvary, vystupující z obrovského území severního mořského pobřeží, jenž vznikly před mnoha milióny let sopečnou činností. Chodník vypadá jako včelí plástve a projít se po nich může každý návštěvník. Pravčická brána I v naší republice máme výjimečnost, která je u turistů velmi oblíbená. Kdo již zavítal do Národního parku České Švýcarsko v severních Čechách, musí uznat, že si tento pískovcový skalní most ničím nezadá s evropským unikátem. Již v 18. století jej vyhledávali umělci malíři a spisovatelé. Patří k nejobdivovanějším krásným místům, na které můžeme být hrdí. Před deseti lety se dokonce brána zúčastnila soutěže o sedm přírodních divů světa. Článek Cestujte za přírodními divy Evropy se nejdříve objevil na Tosauer.

  • Web: Tosauer
  • Aktualizace: 20.1.2024
projít na článek

Divy světa

 Popis: Divy světa  Autor: Daniela Celliová, Giulia Lombardová  Verze: česká  Vydavatel: Grada The post Divy světa appeared first on Artedit.

projít na článek

Obrovský úspěch jindřichohradeckých karatistů na Mistrovství Evropy IKGA

Karatisté z Shindokanu Jindřichův Hradec přivezli z Mistroství Evropy organizace International Karate-Do Gojukai Association konaného v Itálii 4. července 2023 celkem čtyři cenné kovy. Dvojnásobným mistrem Evropy v kata i v kumite ve věkové kategorii n

projít na článek

Olomouc hostí Mistrovství Evropy šampionů.

Nejlepší bowleři Evropy se sjeli do Olomouce. Mistři svých zemí zde odehrají ECC – Mistrovství Evropy šampionů. Celkem 35 hráčů a 33 hráček si to rozdá o tituly evropských mistrů.

projít na článek

Golf Resort Kaskáda hostí Mistrovství Evropy družstev dorostenců

Mistrovství Evropy družstev dorostenců, Jean-Louis Dupont Trophy patří mezi nejvýznamnější týmová mistrovství Evropy v letošní sezóně. V Golf Resortu Kaskáda v Kuřimi u Brna se tento prestižní šampionát koná od 10. do 14. července a Kaskáda přivítá 16 nej

projít na článek

Mistrovství Evropy ve windsurfingu

Česká windsurfingová asociace, pořadatel Mistrovství Evropy ve windsurfingu ve třídách Raceboard a Raceboard Youth, přivítá tento týden nejlepší windsurfaře Evropy. Spolupořadatelem významné sportovní akce jsou YC Dyje Břeclav a Český svaz jachtingu.

projít na článek