Chřestová espuma

Chřest je zelenina původem z Orientu a nejstarší doklady o pěstování chřestu byly nalezeny v Egyptě před více než 4500 lety. V Čechách jsou ideální podmínky pro jeho pěstování na Mělnicku. Je dobrým zdrojem vlákniny a bohatý na vitamíny: beta-karoten, vitamíny B, vitamín C, E a K, kyselinu listovou, asparagovou, esenciální oleje, riboflavin. Tato kombinace působí doslova jako elixír mládí. Ze stopových prvků obsahuje vápník, fosfor, hořčík, draslík, zinek, železo, jód. Má nízký obsah cukrů a nízkou energetickou hodnotu, je tedy vhodný i pro šetrné diety. .pagwrap-mvjigh.preloaderview {min-width: 150px;min-height: 100px;} jQuery(document).ready(function($) {var $container = $('.easycontainer-mvjigh');var $win = $(window);$container.emgisotope({itemSelector: '.easyitem',filter: '*',transformsEnabled: true,onLayout: function() {$win.trigger("scroll");}});var $optionSets = $('.isofilcont-mvjigh .emgoption-set'),$optionLinks = $optionSets.find('li');$optionLinks.click(function() {var $this = $(this);if ($this.hasClass('selected')) {return false;} var $optionSet = $this.parents('.emgoption-set');$optionSet.find('.selected').removeClass('selected');$this.addClass('selected');var options = {},key = $optionSet.attr('data-option-key'),value = $this.attr('data-option-value');value = value === 'false' ? false : value;options[key] = value;if (key === 'layoutMode') {if (typeof changeLayoutMode === 'function') {changeLayoutMode($this, options)}} else {$container.emgisotope(options);} return false;});jQuery(".pagwrap-mvjigh .emglazy").lazy({attribute: "data-original",effect: "fadeIn",visibleOnly: true,enableThrottle: true,throttle: 250,effectTime: 900,threshold: 100,afterLoad: function(element) {element.after(jQuery(element).readyLoad({elementId: "mvjigh",isPagination: '',isLazyload: 1,imageCount: ""}));}});jQuery(".pagwrap-mvjigh").fadeIn(1000);jQuery("#isloaderfor-mvjigh").hide();try {jQuery(".easycontainer-mvjigh").emgisotope('reLayout');} catch (e) {return true;}}); Chřestová espuma nám přinese chřest zase trochu jinak. Pokud už jste vyzkoušeli klasiku jako chřest s holandskou omáčkou, chřestový salát, chřestové rizoto atd., je na čase zachřestit ve šlehačkové láhvi. Obtížnost: jednoduchá Doba přípravy: 20 min Vhodné pro láhve: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo XPress Whip, Inoxcreamer Suroviny (pro objem 0.25 l): 250 g zeleného chřestu 100 ml vody – vývaru z chřestu 1 plátek želatiny 1 lžíce citronové šťávy 25 ml smetany (min. 31%) 5 g soli 5 g cukru Příprava: Do malého kastrůlku vložíme 250 g chřestu bez špiček (použijeme později), přidáme citronovou šťávu, sůl, cukr a vodu skoro na ponoření. Krátce chřest povaříme. .pagwrap-uroiqf.preloaderview {min-width: 150px;min-height: 100px;} jQuery(document).ready(function($) {var $container = $('.easycontainer-uroiqf');var $win = $(window);$container.emgisotope({itemSelector: '.easyitem',filter: '*',transformsEnabled: true,onLayout: function() {$win.trigger("scroll");}});var $optionSets = $('.isofilcont-uroiqf .emgoption-set'),$optionLinks = $optionSets.find('li');$optionLinks.click(function() {var $this = $(this);if ($this.hasClass('selected')) {return false;} var $optionSet = $this.parents('.emgoption-set');$optionSet.find('.selected').removeClass('selected');$this.addClass('selected');var options = {},key = $optionSet.attr('data-option-key'),value = $this.attr('data-option-value');value = value === 'false' ? false : value;options[key] = value;if (key === 'layoutMode') {if (typeof changeLayoutMode === 'function') {changeLayoutMode($this, options)}} else {$container.emgisotope(options);} return false;});jQuery(".pagwrap-uroiqf .emglazy").lazy({attribute: "data-original",effect: "fadeIn",visibleOnly: true,enableThrottle: true,throttle: 250,effectTime: 900,threshold: 100,afterLoad: function(element) {element.after(jQuery(element).readyLoad({elementId: "uroiqf",isPagination: '',isLazyload: 1,imageCount: ""}));}});jQuery(".pagwrap-uroiqf").fadeIn(1000);jQuery("#isloaderfor-uroiqf").hide();try {jQuery(".easycontainer-uroiqf").emgisotope('reLayout');} catch (e) {return true;}}); Do mixovací nádoby dáme chřest, 100 ml horkého chřestového vývaru a 1 plátek želatiny. Rozmixujeme dohladka. Přilijeme 25 ml smetany a ještě jednou rozmixujeme. .pagwrap-ivzwgo.preloaderview {min-width: 150px;min-height: 100px;} jQuery(document).ready(function($) {var $container = $('.easycontainer-ivzwgo');var $win = $(window);$container.emgisotope({itemSelector: '.easyitem',filter: '*',transformsEnabled: true,onLayout: function() {$win.trigger("scroll");}});var $optionSets = $('.isofilcont-ivzwgo .emgoption-set'),$optionLinks = $optionSets.find('li');$optionLinks.click(function() {var $this = $(this);if ($this.hasClass('selected')) {return false;} var $optionSet = $this.parents('.emgoption-set');$optionSet.find('.selected').removeClass('selected');$this.addClass('selected');var options = {},key = $optionSet.attr('data-option-key'),value = $this.attr('data-option-value');value = value === 'false' ? false : value;options[key] = value;if (key === 'layoutMode') {if (typeof changeLayoutMode === 'function') {changeLayoutMode($this, options)}} else {$container.emgisotope(options);} return false;});jQuery(".pagwrap-ivzwgo .emglazy").lazy({attribute: "data-original",effect: "fadeIn",visibleOnly: true,enableThrottle: true,throttle: 250,effectTime: 900,threshold: 100,afterLoad: function(element) {element.after(jQuery(element).readyLoad({elementId: "ivzwgo",isPagination: '',isLazyload: 1,imageCount: ""}));}});jQuery(".pagwrap-ivzwgo").fadeIn(1000);jQuery("#isloaderfor-ivzwgo").hide();try {jQuery(".easycontainer-ivzwgo").emgisotope('reLayout');} catch (e) {return true;}}); jQuery(document).ready(function() {jQuery( ".emgoption-set li" ).click(function() {elmntsel = jQuery(this).attr("data-option-value");if (elmntsel == "*") {jQuery(".iehand a").attr("rel", "easymedia[showall]");} else {jQuery("."+elmntsel.substring(1)+" .iehand a").attr("rel", "easymedia["+elmntsel+"]");}});}); Chřestovou směs propasírujeme přes sítko s nálevkou do šlehačkové láhve, aplikujeme 1 šlehačkovou bombičku a protřepeme. Láhev uložíme alespoň na 6 hodin do lednice odpočívat. .pagwrap-dcmzqa.preloaderview {min-width: 150px;min-height: 100px;} jQuery(document).ready(function($) {var $container = $('.easycontainer-dcmzqa');var $win = $(window);$container.emgisotope({itemSelector: '.easyitem',filter: '*',transformsEnabled: true,onLayout: function() {$win.trigger("scroll");}});var $optionSets = $('.isofilcont-dcmzqa .emgoption-set'),$optionLinks = $optionSets.find('li');$optionLinks.click(function() {var $this = $(this);if ($this.hasClass('selected')) {return false;} var $optionSet = $this.parents('.emgoption-set');$optionSet.find('.selected').removeClass('selected');$this.addClass('selected');var options = {},key = $optionSet.attr('data-option-key'),value = $this.attr('data-option-value');value = value === 'false' ? false : value;options[key] = value;if (key === 'layoutMode') {if (typeof changeLayoutMode === 'function') {changeLayoutMode($this, options)}} else {$container.emgisotope(options);} return false;});jQuery(".pagwrap-dcmzqa .emglazy").lazy({attribute: "data-original",effect: "fadeIn",visibleOnly: true,enableThrottle: true,throttle: 250,effectTime: 900,threshold: 100,afterLoad: function(element) {element.after(jQuery(element).readyLoad({elementId: "dcmzqa",isPagination: '',isLazyload: 1,imageCount: ""}));}});jQuery(".pagwrap-dcmzqa").fadeIn(1000);jQuery("#isloaderfor-dcmzqa").hide();try {jQuery(".easycontainer-dcmzqa").emgisotope('reLayout');} catch (e) {return true;}}); Servírování: Nyní použijeme odkrojené špičky chřestu, které podélně rozpůlíme a spolu s kousky ryby (např. tresky) osmahneme na olivovém oleji a másle. Osolíme, opepříme a na talíři dozdobíme chřestovou espumou. .pagwrap-lcejmh.preloaderview {min-width: 150px;min-height: 100px;} jQuery(document).ready(function($) {var $container = $('.easycontainer-lcejmh');var $win = $(window);$container.emgisotope({itemSelector: '.easyitem',filter: '*',transformsEnabled: true,onLayout: function() {$win.trigger("scroll");}});var $optionSets = $('.isofilcont-lcejmh .emgoption-set'),$optionLinks = $optionSets.find('li');$optionLinks.click(function() {var $this = $(this);if ($this.hasClass('selected')) {return false;} var $optionSet = $this.parents('.emgoption-set');$optionSet.find('.selected').removeClass('selected');$this.addClass('selected');var options = {},key = $optionSet.attr('data-option-key'),value = $this.attr('data-option-value');value = value === 'false' ? false : value;options[key] = value;if (key === 'layoutMode') {if (typeof changeLayoutMode === 'function') {changeLayoutMode($this, options)}} else {$container.emgisotope(options);} return false;});jQuery(".pagwrap-lcejmh .emglazy").lazy({attribute: "data-original",effect: "fadeIn",visibleOnly: true,enableThrottle: true,throttle: 250,effectTime: 900,threshold: 100,afterLoad: function(element) {element.after(jQuery(element).readyLoad({elementId: "lcejmh",isPagination: '',isLazyload: 1,imageCount: ""}));}});jQuery(".pagwrap-lcejmh").fadeIn(1000);jQuery("#isloaderfor-lcejmh").hide();try {jQuery(".easycontainer-lcejmh").emgisotope('reLayout');} catch (e) {return true;}}); The post Chřestová espuma appeared first on Šleháček.

projít na článek

Chřestové menu

Chřestová polévka z bílého a zeleného chřestu s pestem z medvědího česneku a pancettou 89,- Dušený chřest na másle s tymiánovými brambory, vejcem, holandskou omáčkou a pečeným parmazánem 149,- Chřestové risotto s telecím hřbetem v pistáciové krustě, cheda

projít na článek

Souprava sítka a nálevky

Díky soupravě sítka a nálevky efektivně naplníte láhev šlehačkou, omáčkou nebo jinými espuma ingrediencemi bez nežádoucího rozlití náplně či znečištění láhve během plnění. Oceníte ji též při plnění surovinami obsahující vlákna, hrudky či semínka a jádra p

projít na článek