Nedávno jsem navštívila chřestové slavnosti a samozřejmě jsem si domů přivezla i nějaký ten chřest. Není nad to koupit si ho přímo od výrobce a tím pádem i co nejčerstvější. Hned druhý den jsme si pochutnali na této zeleninové polévce. Určitě také nezapomeňte vyzkoušet polévku z bílého chřestu. Ingredience 300 g zeleného chřestu 200 g mraženého hrášku 1 střední cibule 1 l zeleninového vývaru 2 lžíce másla 2 lžičky citrónové šťávy 1-2 lžíce smetany ke šlehání špetka muškátového oříšku sůl, pepř (4 druhy pepře) opečený toust jako příloha Postup Spodní třetinu chřestu oloupeme a konce cca 0,5 cm odkrojíme a zbytek nakrájíme na menší špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno a vše společně s hráškem orestujeme v hrnci na másle. Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a vaříme 8-10 minut. Ke konci vaření dochutíme citrónovou šťávou a přidáme muškátový oříšek. Následně polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Článek Chřestovo-hrášková polévka se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Velmi jednoduchá a rychlá polévka, kterou zvládnou uvařit i děti. O to víc jim bude chutnat.
Spoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen. Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr
projít na článekJsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:
projít na článekPřivítejte nový rok velkolepě. Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte. Pondělí Polévka:
projít na článekVážení hosté, Jaro už nám pomalu klepe na dveře a s ním i naše nové sezónní menu Na březen jsme si pro vás připravili speciální menu Mořské plody a ryby. Celé menu: PŘEDKRM Gravlax s červenou řepou, salát z řasy wakame. POLÉVKA Bouillabaisse – francouzská
projít na článek