Chuť výrobků z farmy je nezaměnitelná

Najde se skutečně jen malá hrstka lidí, kteří mléčné výrobky nesnesou a nemají je rádi. Většina lidí však miluje vše, co od zvířat můžou dostat a o to více, pokud je to domácí. Chov domácích zvířat na farmě má jen své výhody a výrobky z jejich mléka miluje nespočet lidí, kteří jsou ochotni zajet si pro ně i větší dálku. Co patří mezi nejoblíbenější a nejvíce vyhledávané výrobky přímo od farmáře a proč byste se je měli naučit také? 1 Kozí sýr – čerstvý a vynikající na chleba Kozí mlékoje na rozdíl od kravského více aromatické a jeho chuť je výraznější. Není tak lahodné a jemné jako třeba od krav a i z toho důvodu ho většina lidí nemá příliš v lásce. Čemu však zajisté odolat nelze je kozí sýr, který je vynikajícím výrobkem právě z tohoto poněkud odpudivého mléka. V této konzistenci je daleko žádanější, a to i proto, že je nejchutnější na snídani na chleba posypaný špetkou soli a mletou paprikou.Jeho výroba je jednoduchá, budete na něho potřebovat: kozí mléko syřidlo bíly jogurt špetku soli Mléko mírně ohřejete, přidáte do něho jogurt, syřidlo a chvíli vaříte. Pak necháte stát a už jen čekáte na to, až se syrovátka oddělí od samotného základu vašeho sýra. 2 Slovenské speciality vyhledává spousta lidí Něco, v čem se Slovensko hodně proslavilo a je tím známé, jsou právě jejich speciality z farmy, jakými jsou – parenica, korbáčiky, bryndza a oštiepok. Tyto pochutiny se vyrábí z ovčího mléka, které je chutné a výrobky z něho nezaměnitelné. Důkazem toho je i fakt, že se tyto slané dobroty prodávají všude možně i u nás a při každé návštěvě Slovenska se na nich stojí fronta.Jak na korbáčiky?– výroba těchto pletenců je poněkud náročnější, hlavně co se týče času a pečlivosti. Svedete to však i díky tréninku a později vám půjde vše od ruky. Sýr (ovčí) vložíte do horké vody, několikrát ho musíte promnout, a pak z něho vytahovat nitě, které následně budete vkládat do studené vody.Vyrobte si bryndzu i u vás doma– ovčí sýr smícháte se solí a směs pomelete v mlýnku, pak ho vtlačíte do uzavíratelných nádob (třeba zavařovaček) a necháte 3 dny v chladu, kde bude pěkně zrát a stane se z něho bryndza. Článek Chuť výrobků z farmy je nezaměnitelná se nejdříve objevil na Lacantina.

projít na článek

Prezentace výrobků Farmy Živina

Sobota 27. srpna 2022 - od 11:00 do 15:00 hodin Ochutnávka těch nejlepších výrobků z Farmy Živina, které si můžete zakoupit u nás na Farmě Bláto v krámku DobroTy

projít na článek

Národní Den Farmy na Ukrajině

Dne 15. srpna se Bioveta účastnila „Национального Дня ферми“ (Národní Den Farmy), konference s praktickými ukázkami na farmě TOB HBA Perlina Podilija v Chmelnické oblasti.

projít na článek

Národní den farmy Čerkasy

Dne 29. srpna 2019 se na Ukrajině konal další „Národní den farmy“ na základně jednoho z lídrů v produkci mléka Čerkaské oblasti, firmy «СПОП Видродження».

projít na článek

Krůtí maso z farmy Zelenka

Nová nabídka krůtího masa z farmy Zelenka Židlochovice ve vybraných prodejnách Trefa. Farma Zelenka je specialistou na chov a zpracování krůt. Krůty chová na vlastních farmách a krmivo nakupuje z regionu Jižní Moravy.

projít na článek

Osel merch

Krásný den z Farmy ~Je to tady!Náš nový MERCHKarlos osel kousavý~Kdo ho znáte, víte jaký je to prdlouš  Za krásný design děkujeme naší Rusalce @raido26 a za grafiku @filipxvx bez Vás by to nebyla taková paráda~Všechny kousky se dostali na náš eshop

projít na článek