Chutné apraktické recepty nejen na Vánoce

Stejně jako stromek nebo kapr, tak i cukroví je pevně spjato s Vánocemi. Je ho spousty druhů, ale i v rámci jednoho druhu existují různé variace. Jaké vánoční cukroví je oblíbené mezi Kuboušky? A jaké recepty si oblíbili naši zákazníci? Vybrali jsme pro vás několik skvělých receptů, se kterými chybu neuděláte. Jsou od našich šikovných kolegyň z různých oddělení ve firmě. Kuboušci totiž nejsou jen obchodníci a servisáci, ale v jejich zádech stojí další šikovné kolegyně a šikovní kolegové, kteří poskytují plnou podporu týmu v přední linii, jehož členy mnozí z vás znají osobně. Kuboušci Vám přejí krásné a pohodové Vánoce a mnoho štěstí, zdraví a úspěchů do příštího roku 2023. Recept na medové perníčky od Pavly Recept na mocca oválky od Katky Recept na bezproblémovou výrobu od Kuboušků Recept na medové perníčky od Pavly Medové perníčky patří mezi nejznámější a nejoblíbenější cukroví. Téměř v každé domácnosti se dělají s drobnými úpravami, ale u nás mezi Kuboušky jsme si oblíbili recept od Pavly, která kromě toho, že skvěle peče, zastává pozici vedoucí kanceláře prezidenta. Je tak pravou rukou Ivana Kubouška a má na starost veškeré právní úkony ve firmě. Velmi oblíbený recept na lehké medové perníčky od Pavly. Tyto perníčky jsme si v naší společnosti všichni zamilovali. Zkuste je také. Suroviny na medové perníčky s polevou Těsto 600 g hladké mouky 300 g moučkového cukru 2 kávové lžičky sody 3 kávové lžičky skořice 2 kávové lžičky koření do perníčků 200 g medu 3 vejce 150 g rozehřátého másla Poleva 2 bílky 200 g moučkového cukru 1 kávová lžička citronové šťávy Postup výroby medových perníčků Nejprve smícháme všechny sypké přísady (mouka, cukr, soda, skořice a koření do perníčků) a následně přidáme med, vejce a máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme uležet přes noc do druhého dne v ledničce. Z uleželého těsta vyválíme asi půl centimetru silný plát a s pomocí formiček vykrajujeme různé tvary. Perníčky rovnoměrně rozmístíme na plech a pečeme na 170 °C poměrně krátce (cca 10 minut). Pokud by se perníčky uprostřed propadaly, přidat teplotu. Pokud by pukaly, teplotu naopak ubereme. Jestli chcete mít perníčky hladké a lesklé je třeba je potřít rozšlehaným vajíčkem s trochou citronové šťávy (je možné před i po upečení). Po upečení si můžeme připravit polevu. Elektrickým šlehačem s metličkami vyšleháme bílek s prosátým cukrem a citronovou šťávou do konzistence polevy. Ta by měla být hustší a zároveň se jemně táhnout. Polevu nanášejte zdobicím sáčkem s tenkou špičkou nebo zdobicí tubičkou na perníčky. My jsme zvolili zdobení ve stylu KUBOUŠEK. Recept na mocca oválky od Katky Mocca oválky můžeme doporučit všem milovníkům kávy. A že jich mezi námi Kuboušky je. I proto se stalo velmi oblíbené právě toto cukroví, které nás naučila péct Katka. Káťa je u nás hlavní účetní, což je další pozice, kde je vyžadována pečlivost. Možná právě proto jsou oválky od Káti jeden jako druhý a chuťově skvěle vyladěné. Recept na kávové mocca oválky od Katky - toto vánoční cukroví se těší velké oblibě mezi Kuboušky Suroviny na mocca oválky Těsto 320 g hladké mouky 200 g hery 1 vejce 110 g moučkového cukru 1 balení vanilkový cukr 1 kávová lžička mleté kávy Krém 150 g másla 70 g moučkového cukru 1 kávová lžička mleté kávy Poleva 1 bílek 4 polévkové lžíce moučkového cukru (případně podle chuti) 0,5 kávové lžičky mleté kávy Postup výroby mocca oválků Nejprve zpracujeme těsto smícháním všech surovin na těsto, které následně rozválíme na asi půl centimetru tenké pláty. Z nich vykrájíme formičkou oválky (ale mohou to být klidně kolečka nebo jiné oblíbené tvary), které na plechu pečeme při teplotě 180 stupňů 6 až 7 minut. Po upečení stáhneme cukroví z plechu a necháme vychladnout. Během chladnutí si můžeme připravit krém tím, že vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a kávou. Takto připraveným silným krémem plníme vychladlé oválky. Na závěr jednu část oválků namočíme do polevy, kterou připravíme vyšleháním bílku s moučkovým cukrem a mletou kávou. Do polevy na ozdobu vsadíme kávové zrnko, které můžeme obalit čokoládou. Recept na bezproblémovou výrobu od Kuboušků Bezproblémová výroba není tématem jen o Vánocích, ale po celý rok. Přitom stejně jako u cukroví hodně záleží na výběru vhodných surovin a dodržení správného postupu. Teprve potom si můžete vychutnat méně stresu, rostoucí produktivitu a samozřejmě vyšší zisk. Pokud nechcete nechat nic náhodě, vyzkoušejte osvědčený recept našimi zákazníky. Obtížnost: velmi snadné ve spolupráci s týmem KUBOUŠEK Výživová hodnota: vysoký nutriční přínos pro vaši firmu Vhodné pro: automobilový průmysl, letecký průmysl, strojírenství, zdravotnický průmysl, elektrotechnický průmysl, spotřební průmysl, potravinářský průmysl Recept na bezproblémovou výrobu - důležité je zvolit vhodné zařízení a dodržet správný postup. Suroviny na bezproblémovou výrobu Výrobní linka elektrický vstřikovací stroj KraussMaffei PX 251 magnetická upínací deska na formu EAS Pressmag LP olejový temperační přístroj Regloplas 150 S stanice pro gravimetrické dávkování granulátu Koch Technik Graviko GK míchač materiálu a masterbatche Koch Technik typu G univerzální dopravník materiálu Koch Technik typu Tm pomaloběžný mlýn na vtoky Rapid OneCUT PRO detektor a separátor kovových částic Sesotec Protector Automatizace pětiosý lineární robot Sepro 5X-25 pneumatický uchopovač vyrobený na zakázku společností KUBOUŠEK ochranná klec pro splnění bezpečnostních podmínek pásový dopravník MTF Technik bubnový separátor vtoků a dílů MTF Technik Kontrola kvality termokamera Testo pro rychlou kontrolu kompaktnosti výlisků digitální profil projektor Metrios pro kontrolu rozměrových a tvarových parametrů výrobků Postup k dosažení bezproblémové výroby Vezmeme vstřikovací stroj KraussMaffei a s využitím servisu KUBOUŠEK ho umístíme na připravené místo. Připojíme technické přívody a magnetickou upínací desku EAS Pressmag LP. S týmem specialistů na periferní zařízení připojíme temperační přístroj Regloplas. Postupně připojujeme zařízení Koch Technik pro dávkování, míchání a dopravu materiálu do stroje. Pro přesné dávkování doporučujeme gravimetrickou stanici Graviko GK, ale můžete jej nahradit i volumetrickou stanicí. Když je stroj takto sestavený, můžeme se vrhnout do testování výroby s podporou aplikačních techniků Technologického centra KUBOUŠEK. Na tuto část nezapomeňte, protože přidá celé výrobě vynikající chuť časových i finančních úspor. Mezitím si rozděláme automatizaci pro vyjímání výlisků, jejich třídění a opětovné využívání vtoků nebo nepovedených výrobků, díky kterému snížíme náklady na výrobní materiál. Hlavní složkou automatizace je robot – v našem případě pětiosý robot Sepro 5X-25, který je vynikající složkou i pro komplikovanější automatizované řešení a využívá se hojně nejen v evropské výrobě, ale své místo si našel i v orientálních továrnách na celém americkém kontinentu nebo v Asii. Robot opatrně propojíme s uchopovačem a upevníme na vstřikovací stroj. Během programování rozmístíme dle projektu pásový dopravník MTF, bubnový separátor MTF a drtič plastů Rapid OneCUT PRO. Pokud chcete zamezit výskytu pevných částic ve svých výrobcích, nezapomeňte dochutit celou automatizaci separátorem kovových částic Sesotec Protector. Zatímco jsme instalovali automatizaci došlo k odladění výroby, kterou je možné nyní spustit. Před samotným spuštěním nesmíme zapomenout vše okořenit proškolením obsluhy prostřednictvím Vzdělávacího centra KUBOUŠEK. Abychom dosáhli opravdu skvělého výsledku, nesmíme zapomenout přimíchat prediktivní údržbu zařízení a pravidelnou kalibraci čidel na vstřikovacím stroji i některých periferních zařízeních od akreditované kalibrační laboratoře KSQ. Bezproblémovou výrobu pravidelně ochutnáváme termokamerou Testo pro naprostou jistotu kompaktnosti výlisků nebo pro první detekci opotřebovaných součástí výrobního stroje či jiných zařízení, která s rychlou výměnou náhradních dílů servisním střediskem KUBOUŠEK předchází zhořknutí plynulosti výroby v podobě nečekaného výpadku. Výlisky servírujeme s kontrolou kvality na pravidelně kalibrovaném profil projektoru Metrios, který ozdobí každou výrobní dávku dle chuti  potřebnými protokoly či analýzou o kvalitě výrobků. Tip pro gurmány Vstřikovací stroj můžete dle chuti doplnit o speciální výrobní technologie pro mimořádný lesk výlisků (Roctool) nebo MuCell, se kterou ušetříte až desítky procent na hmotnosti výrobku a vstupním materiálu. Pro dokonalejší kontrolu průběžné výroby můžeme přidat chytré funkce pro větší stabilitu výroby APC plus nebo pro sběr dat dataXplorer od KraussMaffei nebo podle chuti komplexní balík software MeasurLINK® od Mitutoyo. The post Chutné a praktické recepty nejen na Vánoce appeared first on Technologické centrum.

projít na článek

Regionální recepty Podkrkonoší

Chtěli byste vědět, co patří mezi regionální recepty Krkonoš a Podkrkonoší? Pro návštěvníky našich chalup máme všechny recepty připravené k zapůjčení přímo na chalupách. Ke stažení: Regionální kuchařka Tradiční recepty Krkonoše a Podkrkonoší (Královéhrad

projít na článek

Chutně proti únavě

Aby naše tělo správně pracovalo, potřebuje dostatek energie. A když vám tato energie schází, můžete se cítit až extrémně unavení. Rovnice, v níž by měl energetický příjem pokrýt výdej organismu, platí i v případě únavy. Jestliže máte hodně náročnou práci,

projít na článek

Půjčka na Vánoce: skutečně se vánoční půjčka může vyplatit?

Vánoce se pomalu blíží a stejně tak začíná velmi rychle vánoční nabídka v obchodech. Speciální akce, slevy, výhodné nákupy, ale také přemýšlení o financích. Vánoce jsou rozdílné podle toho, kolik za ně můžeme utratit. Velkou výhodou dnešní doby je, že pok

projít na článek

Veselé Vánoce

Přejeme vám krásné svátky vánoční a vše nejlepší do nového roku, Skořepovi.The post Veselé Vánoce first appeared on rekreation.cz.

projít na článek

Veselé Vánoce 2020

Od 19. prosince do 5. ledna 2021 máme zaslouženou dovolenou. Přeje Vám krásné Vánoce a zůstaňte i v roce 2021 kreativní. ...

projít na článek