Cibulová polévka – recepty

Jak říkávaly naše babičky: Polévka je grunt, maso zase špunt. Naši předkové to dobře věděli, a tak si polévku dopřávali každý den. Polévka byla levným, zároveň však vydatným a zdravým jídlem. Často se dávala na stůl již ráno, aby dodala na dlouhou dobu energii mužům, ženám i dětem, kteří pak pracovali celý den na poli. Složení polévky procházelo po celý rok obměnami. Zatímco na podzim a v zimě to byly spíše hutnější polévky luštěninové a zeleninové, v jarních měsících, kdy už zásoby docházely, se do polévek přidávaly první jarní bylinky a planě rostoucí zelené natě, které zároveň doplňovaly vitamíny a minerály. Hledáte po dnech plných hojnosti zdravý a chutný pokrm, jenž vás zasytí a zahřeje? Tak vyzkoušejte tradiční cibulačku.

projít na článek

Recepty na rybí polévku

Rybí polévka je polévka obvykle vařená z ryb nebo z jejich částí. Přidává se většinou zelenina, různé druhy koření a voda nebo vývar. Každá domácnost vaří dle vlastní tradice, proto se od sebe recepty značně liší.

projít na článek

Rajská polévka

Polévka je grunt. Recepty na polévky jsou různorodé a každý si vybere z velké nabídky dle momentální chuti. Také rajskou polévku lze připravit buď tradičním způsobem, kdy jsou ve vodě vyvařeny originální suroviny, nebo ji můžeme nachystat z instantní směs

projít na článek

Recepty na hrachovou polévku

Hrachová polévka má své milovníky, ale i odpůrce. Co člověk, to jiná chuť a jiný názor, takže těžko mluvit za všechny. Jisté je, že hrachová polévka je pokrm hodně specifický svou chutí a vůní. Chcete-li si ji připravit, mám tu pro vás několik receptů růz

projít na článek

Brokolicová polévka s bramborem

Jak říkávala babička: Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt. Vyzkoušejte tedy například zeleninové delikatesy a uvařte si polévku z brokolice, která nejenže zaujme svou barvou a chutí, ale je i plná vitamínů. V tomto článku najdete rychlé recepty a 

projít na článek

Frankfurtská polévka

Receptů na frankfurtskou polévku je celá řada, takže je na každém, co si do připravované polévky přidá. Frankfurtská se jmenuje proto, že se do ní původně dával frankfurtský párek. Tato polévka se řadí mezi takzvané přesnídávkové polévky, jí se s rohlíkem

projít na článek