Co je náhrada za bolest a kdy na ni máte nárok?

Podle zákona je za bolest považováno každé tělesné nebo duševní strádání, které je způsobeno pracovním úrazem. Můžete si požádat o odškodnění za bolest, kterou jste prodělali následkem pracovního úrazu, anebo i za bolest při léčení, případně při odstraňování následků pracovního úrazu. Náhrada za bolest Bodové hodnocení Důležité je však nejprve stanovit, o jak velkou bolest se jedná. Toto se provádí v bodech. Body se stanovují pro jednotlivá tělesná poškození. Tento postup je dán nařízením vlády č. 276/2015 Sb. Nařízení též stanovuje přesný postup tohoto bodového hodnocení. Hodnota 1 bodu se v praxi rovná 1 % průměrné mzdy v národním hospodářství zjištěné na základě údajů Českého statistického úřadu za první až třetí čtvrtletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém nárok na finanční odškodnění vznikl. Správný lékařský posudek je důležitý Bolestné obvykle stanovuje ošetřující lékař nebo lékař praktický, záleží na splnění konkrétních podmínek. Aby vám ale finanční náhrada byla vyplacena, musí být posudek správně vyplněný a nesmějí v něm chybět žádné náležitosti. V praxi se občas stává, že v posudku něco chybí a poškozený tak žádnou finanční náhradu neobdrží. Pokud se vám něco takového stane, je dobré se obrátit na Pracovní úraz Poradna pro zaměstnance. Poradna disponuje právníky, kteří se v této problematice dokonale orientují, a proto vám mohou poradit, co v takové situaci dělat. A když budete mít zájem, také vás právníci mohou zastoupit před soudem. V tom případě nemusíte vůbec nic vyřizovat a o správný posudek a další náležitosti se postarají právě oni. Vy jim však platíte pouze za úspěšně vymožené odškodnění. V opačném případě nic neplatíte. Máte-li i vy možnost získat náhradu za bolest, pak se rozhodně vyplatí oslovit odborníky. Odškodnění za pracovní úraz je vaším zákonným nárokem. Nenechte ho promlčet. Článek Co je náhrada za bolest a kdy na ni máte nárok? se nejdříve objevil na Inspirovač.

projít na článek

nárok na výživné manželky

Dobrý den,chtěla byc poprosit o rady a zkušenosti s výživným pro manželku.Jsem rok před starobním důchodem,jsem velmi nemocná a užívám drahé léky.Manžel pracuje v zahraničí a jeho příjem je 2x vyšší než ten můj.Opustil mě a nechal veškeré placení všeho Re

projít na článek

BOLEST HLAVY

Bolest hlavy je velmi častým příznakem mnohých často i systémových (celotělových) onemocnění. Svou přítomností nejen obtěžují pacienta, ale způsobují také změny psychického stavu (deprese, apatie, agresivita, atd.).

projít na článek

Totální endoprotéza kloubu

Mnoho stavů, které postihují kloub, může vést k jeho poškození a způsobuje pacientovi bolest. Ve většině případů je bolest způsobená poškozením chrupavky, která pokrývá plochy kostí v místě kloubu, tzv.

projít na článek

Tisková zpráva Benecko Mrklov náhrada nekapacitních zdrojů a dostavba přivaděče pitné vody

https://www.vhsturnov.cz/wp-content/uploads/2024/01/tz-mrklov-6.pdf The post Tisková zpráva Benecko Mrklov náhrada nekapacitních zdrojů a dostavba přivaděče pitné vody appeared first on VHS Turnov,.

projít na článek

Bolest zubu o víkendu: Nenechte se zaskočit, když není lékař na pohotovosti

Bolest zubu je nepříjemným problémem, který se může objevit kdykoliv, dokonce i o víkendu, kdy není zrovna snadné najít dostupného lékaře. Připravili jsme pro... Příspěvek Bolest zubu o víkendu: Nenechte se zaskočit, když není lékař na pohotovosti pochází

projít na článek