Čokoláda je pochoutkou všech generací. Vyrábí se z pomletých kvašených pražených zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Výsledný produkt je označován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo pak znamená tukovou složku a čokoláda představuje kombinaci sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda) nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Blíží se nejkrásnější období v roce. 1. máj den zamilovaných a my jsme pro Vás připravili lahodné propojení čokolády [] The post MÁJ, LÁSKY A ACAI S ČOKOLÁDOU ČAS first appeared on ACAI.
projít na článekS čokoládou se nejlépe rýmuje domácí šlehačka, to dobře vědí všichni milovníci moučníků. Na tomto harmonickém spojení stojí i klasický dort Harlekýn. Tento dort má v základu jemný čokoládový korpus, který úžasně doplňuje nadýchaný krém z čokoládové šlehač
projít na článek300 g cukr krupice300 g máslo300 g polohrubá mouka1 prášek do pečiva1,5 čl mletá skořice5 vajec500g jablek, ostrouhaných zbavených jadřinců a pokrájených na malé kostky100 g čokoláda na vaření pokrájené na kouskymožno přidat ořechy, hrozinkyčokoládová po
projít na článekRecept na vynikající třešňovou marmeládu s troškou hořké čokolády.
projít na článekVelikonoční beránek je druh sladkého pečeného pokrmu, který se připravuje tradičně na Velikonoce, ve tvaru ležícího beránka. Je připraven ze sladkého těsta a je možné ho polít čokoládou či jinou polevou pro zvýraznění jeho sladké chuti.
projít na článek