Co v onlinu funguje a kdo to ví

Abychom mohli aspoň odhadovat, co na zákazníky platí, musíme je znát. Potřebujeme data, živou zpětnou vazbu a cílovku dost úzkou, aby se vešla do hledáčku. Při rostoucím počtu person roste rozmanitost postojů až k neproduktivní mlhovině všech lidí, kteří mohou chtít vaše produkty. Zadavatelé by se měli soustředit na vymezení cílů a dodání specifických informací, které nikdo jiný nemůže znát. Návrhy by měli vytvářet především marketingoví, weboví a SEO analytici a stratégové. Zadavatelé mají specifické znalosti a zkušenosti, oni metodickou průpravu a nástroje na testování hypotéz. Pracují s daty tak objektivními, jak je to jen v marketingu možné, a umí jich využít. Všichni vidíme jen výjevy Ale i tak vidí lépe zpět než kupředu. Jde-li o prognózy a vize, vidí stejné výjevy jako my, textaři a juiksáci. Všechna ta data totiž vyžadují interpretaci, která nutí k dohadům. Dohady nejsou problém. Problém bývá ustanovit někoho, kdo mezi hypotézami rozhodne. Ke smůle zadavatele to bývá právě on, který si web kupuje od odborníků, byť jenom z titulu strážce pokladny. Není to úplně spravdelivé. Pro to ale nelamte hůl nad svými stratégy a analytiky. Nechejte je pracovat i po spuštění webu. Budou sledovat, jak (vaše) rozhodnutí funguje, a sbírat data pro jeho korekce. Protože skutečně poslední slovo má zákazník, a ten si se svým posudkem dává načas. Článek Co v onlinu funguje a kdo to ví se nejdříve objevil na Karel Melecký.

projít na článek

Jak funguje internet

Jak funguje internet? Na tuto otázku není úplně jednoduchá otázka. Kompletní popis toho, jak funguje internet, by zabral víc místa, The post Jak funguje internet first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Co není SEO?

Když kecám s kámošema, fascinuje mě, co považují za SEO. Sdílí bludy amatérů, a přitom sami patří k profíkům onlinu: ať už to jsou lidi, co maj´ full-service agentury, webaři a mnohdy bohužel i SEO konzultanti.

projít na článek

Jaké příležitosti skýtá česká a slovenská e-commerce?

Ač kamennému maloobchodu – alias pěkně nečesky offlinu – mizí půda pod nohama, onlinu se daří. A často právě na úkor offlinu. Jakou podobu má tento trend a celá e-commerce vůbec v české dolině a pod Tatrami?

projít na článek

Jak funguje chemické WC

Chemické WC představuje velmi užitečnou pomoc v mnoha situacích. Jak vlastně funguje, jak dlouho vydrží a jak s ním zacházet?

projít na článek

Neomezená dovolená a jak vlastně funguje?

Některé firmy se rozhodly, že zruší pevný počet dnů dovolené a umožní zaměstnancům, aby si toto číslo zvolili sami. Článek Neomezená dovolená a jak vlastně funguje? se nejdříve objevil na GIT.

projít na článek