Dakarské putování a dobrodružství končí v Santiagu

Santiago, hlavní a největší město Chile s 5,5 milióny obyvateli, bylo založeno v roce 1541 dobyvatelem Pedro de Valdivia. Pojmenoval je Santiago de Nueva Extremadura (doslovný překlad zní Santiágo nového konce). O 470 let později se město stává cílem nejtěžšího závodu Dakar 2013. Před tím, ale ještě závodníky čekala poslední 14.etapa a poslední kilometry tohoto fantastického dobrodružství. Rychlostní zkouška nabídla pěkné, široké a rychlé tratě, takže posádky nesměly polevit v koncentraci. Před branami Santiaga pak ještě na jezdce čekal krátký závodní okruh určený pro pobavení diváků. Závodníci se tak mohli předvést při nejrůznějších skocích a driftech. To však byl jen předkrm pro závěrečný slavnostní ceremoniál, který je na programu dnes. Místo konání, Plaza de la Constitución.

projít na článek

Loprais i Macík připraveni na Dakar 2020

Martin Macík se v sobotu 23.11. rozloučil se svými fandy tradičně v domácí Sedlčanské kotlině. Dakarská legenda, pilot Aleš Loprais se před odjezdem na další dakarské dobrodružství rozloučí s fanoušky v pátek 29.11. v sídle týmu na Střelniční ulici ve Fre

projít na článek

Výstava je po ročním putování zpět v Praze

Po ročním putování se všechny stojanové kolekce 14. ročníku výstavy Má vlast cestami proměn setkaly v Praze na Břevnově. Louka u Břevnovského kláštera rázem ožila.

projít na článek

Dakarské přejímky v Le Havre: Macík se loučil s Frantou

Ve francouzském přístavu Le Havre bylo ve čtvrtek rušno. Dakarské týmy odevzdávaly své závodní speciály. Ty se na obrovském trajektu, největším plovoucím parkovišti s nejcennějším nákladem v celém Atlantickém oceánu, vydají na plavbu směr peruánská Lima.

projít na článek

Pánská jízda začala - Dakar 2019 je tady!

Závodníci týmu Big Shock Racing už jsou v Peru, kde se 7. ledna rozjede 41. ročník legendárního Dakaru. Pilot kamionu Martin Macík, jeho navigátor František Tomášek a motocyklový jezdec Jan Brabec ve čtvrtek odletěli z Ruzyně směr Peru. Jejich dakarské do

projít na článek

Jak to vidí Martin Prokop - 3. a 4. etapa

Podívejte se na video z 3. a 4. dakarské etapy z pohledu Martina Prokopa.

projít na článek