Dakarský prolog odstartoval na Nový rok

44. ročník Dakaru na Nový rok 2022 odstartoval již ve své třetí saudsko-arabské edici. Posedmé figuruje mezi piloty automobilů i Martin Prokop, který s navigátorem Viktorem Chytkou tvoří sestavu Benzina Orlen Teamu a před sebou mají téměř 4300 ostrých kilometrů ve dvanácti etapách. Další český tým Big Shock Racing, má poprvé na startu 2 kamionové posádky. Oba zkušení piloti vědí, že v prologu se Dakar nevyhrává a úvodních 19 km absolvovali s klidnou hlavou.

projít na článek

Nový ročník projektu Rozhoduj oEvropě odstartoval: Rada aParlament zasedaly vLiberci aÚstí nad Labem

The post Nový ročník projektu Rozhoduj o Evropě odstartoval: Rada a Parlament zasedaly v Liberci a Ústí nad Labem appeared first on Eutis.

projít na článek

Macík a Čenda bivakují na pláži

Fanoušci Rallye Dakar ožívají, čeští závodníci už jsou v Saúdské Arábii, první dakarský bivak u moře se začíná rychle plnit. Všichni se těší na silvestrovskou sobotu, kdy odstartuje prolog 45. ročníku legendárního dálkového závodu. Pilot Martin Macík, nav

projít na článek

Dakarský svět se schází na Nový rok v Tecnopolis

Na Nový rok se sešel celý tým KM Racing v areálu nového moderního výstaviště Tecnopolis na okraji Buenos Aires. První skupinka dorazila už den před Silvestrem, aby vyzvedla všechna čtyři týmová vozidla, druhá se po poněkud turbulentních oslavách příchodu

projít na článek

Dakar 2020 odstartoval velké dobrodružství

Je to tady, Dakar 2020 odstartoval další dobrodružství, na které už netrpělivě čekaly miliony fanoušků. První saúdskoarabská etapa, vedoucí z Džiddy do Al Wajh je dlouhá 752 km, z toho spojovací úsek 433 km a rychlostní zkouška 319 km.

projít na článek

Loprais ukázal revoluční dakarskou Tatru!

Aleš Loprais prezentoval nový dakarský speciál. Jeho InstaForex Loprais Team se navíc spojuje s aktuálně nejúspěšnější českou truckracingovou stájí MKR Technology. Cíl je jasný - společně dobýt slavný Dakar a před ním ruskou Silk Way Rallye.

projít na článek