Dančí svíčková, gratinované brambory, pak choi

Další z receptů, který pro vás vás připravila herečka a milovnice vína Markéta Hrubešová. Markéta k jídlu vybrala Frankovku a Dornfelder Co budeme potřebovat 600 g daňčí svíčkové, 8 velkých brambor, 2 kusy pak choi, 1 dl smetany, 1 dl mléka, asi 4 lžíce másla, sůl, rozmarýn, tymián, mletý muškátový oříšek, estragon, olivový olej Postup Nejdříve si připravte gratinované brambory. Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. Malý pekáček vymažte máslem. Plátky brambor klaďte vedle sebe, osolte a posypejte muškátovým oříškem. Opakujte. Druhou vrstvu osolte a posypejte estragonem. Pokračujte dokud nespotřebujete všechny brambory. Smíchejte mléko a smetanu a nalijte opatrně na brambory. Poklaďte oříšky másla. Na pekáček dejte alobal a pečte v horké troubě při 180°C asi 30 min. Alobal sundejte a pečte ještě asi 10 minut nebo dozlatova. Svíčkovou očistěte a pokapejte olivovým olejem. Přidejte rozmarýn a tymián a nechte chvíli marinovat v pokojové teplotě. Pak svíčkovou osolte ze všech stran. Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a restujte ze všech stran cca 1-2 minuty. Opečené maso dejte do pekáčku, přikryjte alobalem vložte do teplé trouby cca 120 °C. Nechte odpočinout asi 5 minut. Pak choi důkladně omyjte (hlavně mezi lístky). Rozpulte ho a opatrně vykrojte košťál. Neměl by se vám rozpadnout, tak krájejte opravdu pečlivě. Dejte ho řeznou stranou na pánev s rozpuštěným máslem, lehce osolte. Restujte asi 4 min. Maso rozkrojte na porce a servírujte s gratinem a opečeným pak choi. A co k tomu? Dornfelder VP 2022 210 Přidat do košíku RED Reserve 2020 395 Přidat do košíku Markétu můžete sledovat na Instagramu,  Facebooku, nebo na jejich oficiálních stránkách marketahrubesova.com Článek Dančí svíčková, gratinované brambory, pak choi se nejdříve objevil na Arte Vini.

projít na článek

Víkendová nabídka s burčákem 23.9. 25.9.2022

Jelení kýta na smetaně, houskový knedlík, brusinkový terč 263 KčKančí na šípkové omáčce se špekovým knedlíkem 225 KčDančí medailonky s hříbkovou omáčkou, gratinované brambory 298 KčBurčák bílý, odrůda Müller Th

projít na článek

Recept č.4 - DÝŇOVÉ NOKY

DÝŇOVÉ NOKY 500 g očištěných brambor 500 g očištěné máslové dýně 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 vejce lžička soli špetka muškátového oříšku k podávání: 150 g slaniny strouhaný parmazán Oloupané a nakrájené brambory nechte uvařit doměkka.

projít na článek

Zapékané brambory s brokolicí a s uzeným masem

Zapékané brambory s uzeným masem, brokolicí, červenou cibulí, zalité smetanou, posypané sýrem, a jako základ koření Bylinkové máslo. Opravdová mňamka.

projít na článek

Bramborové klínky s Parmigiano Reggiano a rozmarýnem

Složení Porce pro 4 3 velké umyté neloupané brambory2 lžíce oleje2,5 lžíce nasekaného rozmarýnu70 g nastrouhaného parmazánu Parmigiano ReggianoČerný pepř Příprava Předehřejte troubu na 200 ° C.Nakrájejte brambory na klínky a pomažte je olivový

projít na článek

Nabídka rozvozu jídel U Medvídků

Nabídka hotových jídel – 24.4.2020 1 Zelná s klobásou 45,- 2 Znojemské hovězí nudličky, houskové knedlíky naší výroby 129,- 3 Smažené sýrové hranolky v trojobalu, vařené brambory, tatarská omáčka 129,- Stálá nabídka – při objednávce

projít na článek