DÝŇOVÉ NOKY 500 g očištěných brambor 500 g očištěné máslové dýně 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 vejce lžička soli špetka muškátového oříšku k podávání: 150 g slaniny strouhaný parmazán Oloupané a nakrájené brambory nechte uvařit doměkka. Zvlášť uvařte i dýni. Obojí slijte a nechte dobře vychladnout, nejlépe přes noc. 2. Větší hrnec naplňte vodou, osolte a začněte zahřívat, aby voda přišla k varu dříve, než dokončíte noky. 3. Brambory a dýni prolisujte lisem na brambory...
DÝŇOVÉ LÍVANEČKY 250 g vychladlého dýňového pyré 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce cukru krupice špetka soli 400 ml mléka 3 vejce 60 g másla olej na smažení jogurt, med a čerstvé ovoce na ozdobení 1. V misce metličkou smíchejte mouku
projít na článekPřátelé, vyhlašuji termín pro DÝŇOVÉ MINIFOCENÍ pro děti a rodiče. Proběhne o víkendu 29.-30. září v Lovosicích. Připravená bude dekorace z 50 dýní různých druhů, barev a velikostí včetně historického dřevěného vozíku. Minifocení trvá 10-15 minut. Výsledk
projít na článekPodzim bez nějakého toho dýňového receptu si už neumím představit. Z dýně můžete vykouzlit polévku, hlavní jídlo, ale klidně i nějaký ten dezert. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na jednoduché a rychlé dýňové rizoto, do kterého můžete přidat té
Dýňový pohár s bílou čokoládou 150 ml čerstvého dýňového pyré, 250 ml smetany, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, šp
projít na článekMiroslav Grusz : Lichfield : Rocco Forte Augustine Hotel
projít na článek