David Viktorin : Borgo Agnese

Při vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce to pocítil asi hlavní chod, kdy jsem zachoval všechny základní suroviny, avšak vše udělal úplně jinak. Klasický cassoulet je velmi vydatné a nepříliš lehce stravitelné jídlo, ale mě nebaví dělat věci stejně, neustále se snažím o inovaci. Zda se dílo povedlo, však musíte posoudit sami. Jehněčí à la cassoulet, černý česnek (10 porcí) 10 jehněčích kolínek nasolte a opepřete, přidejte 300 g pokrájené cibule, 15 stroužků rozmačkaného česneku, několik snítek rozmarýnu a tymiánu a nechte 24 hodin marinovat. Pak maso konfitujte ve vepřovém sádle doměkka. Ještě zatepla maso rozeberte na větší kousky, napresujte do umělého střívka na tlačenku a nechte vychladit. Po vychlazení nakrájejte na porce a zavakuujte.  Před servírováním nechte maso prohřát v sous vide. [caption id="attachment_849" align="aligncenter" width="680"] David Viktorin[/caption] Uvařte 8 vepřových nožiček v osolené vodě společně s 500 g kořenové zeleniny a 1 lžící kuliček divokého koření zcela doměkka. Uvařené maso nakrájejte společně s mrkví na malé kostičky. Přidejte nasekanou plochou listovou petržel, vše pomocí potravinářské fólie zabalte do válečku a nechte vychladit. Po vychlazení nakrájejte na porce, obalte klasickým způsobem a usmažte v horkém oleji. Rozmixujte 50 g černého česneku s 50 g másla na hladké pyré. Fazolky jen krátce spařte a oloupejte. Před podáváním je prohřejte v máslové emulzi.

projít na článek

Malbech IGT Borgo Stajnbech 13%, 0,75l

Popis produktu Malbech IGT Borgo Stajnbech 13%, 0,75l Barva je jasně rubínově červená s fialovými odstíny. Vůně je výrazná, ovocná s tóny červeného ovoce zejména malin . Chuť je suchá, plná a bohatá. Odrůda : 100% Malbec Alk: 13% Teplota podávání: 16 18

projít na článek

Pinot Grigio DOC Venezia, Borgo Stajnbech 13%, 0,75 l

Popis produktu Pinot Grigio DOC Venezia, Borgo Stajnbech 13%,  0,75 l Slámově žlutá barva s měděnou leskem, připomínající barvou hroznů. Příjemné víno. V chuti svěží a ovocná s tóny zelených jablek.Výborné plné tělo. Odrůda: 100% Pinot Grigio Alk: 13%

projít na článek

Lison 150 DOCG Classico Borgo Stajnbech 13%, 0,75l

Popis produktu Lison 150 DOCG Classico Borgo Stajnbech 13%, 0,75l. Klasická slámově žlutá barva s jemnými zelenkavými odlesky. Vůně je intenzivní, s květinovými tóny lípy, fialek a květů akátu. V ústech je nádherně hladké, trvalé, elegantní, s charakteris

projít na článek

Designový nábytek Dancan pro moderní interier

Výrobky Dancan jsou jedinečné a praktické. Kombinují zajímavý a osobitý design s promyšlenými konstrukčními řešeními. Použité materiály zajišťují dlouhodobou a bezproblémovou funkčnost nábytku. Představujeme 5 nových kolekcí značky Dancan: Kolekce D

projít na článek

Krém z topinambur, zaječí hřbet, lanýžový kaviár : David Viktorin

(10 porcí) Očistěte 500 g topinambur a ihned je vložte do okyselené vody. Na másle nechte zesklovatět 200 g najemno pokrájené šalotky. Přidejte na půlky rozkrojené topinambury a krátce orestujte. Zalijte 200 ml suchého vína a nechte odvařit. Přidejte 1,5

projít na článek