Krém z topinambur, zaječí hřbet, lanýžový kaviár : David Viktorin

(10 porcí) Očistěte 500 g topinambur a ihned je vložte do okyselené vody. Na másle nechte zesklovatět 200 g najemno pokrájené šalotky. Přidejte na půlky rozkrojené topinambury a krátce orestujte. Zalijte 200 ml suchého vína a nechte odvařit. Přidejte 1,5 l lehkého zeleninového vývaru, ochuťte solí a pepřem a vařte doměkka. Poté vše rozmixujte, propasírujte přes cedník a zjemněte smetanou. Na přípravu chipsu použijte dobře očištěné na tenké plátky nakrájené topinambury, které osmažte v horkém oleji. Lanýžový kaviár připravte z 200 ml lanýžové vody smíchané s 2 g alginátu, který nakapte do vodní lázně připravené z 500 ml vody a 5 g cloruru. Zaječí hřbet vykostěte a z kostí, šalotky, jalovce a červeného vína připravte silnou emulzi, kterou před servírováním nakapte na hřbet. Očištěný hřbet krátce opečte, nakrájejte a až poté osolte a opepřete.

projít na článek

Jehněčí hřbet a křupavý brzlík : Marek Raditsch

Jehněčí hřbet a křupavý brzlík s lehce zauzenými houbami, topinamburem a krémovou lanýžovou omáčkou (4 porce) Jehněčí hřbet 2 kusy vykostěného jehněčího karé citron Jehněčí karé osolíme, opepříme a krátce opečeme dokřupava. Spolu s česnekem a tymiáne

projít na článek

ISOLDA krém na ruce včelí vosk 100 ml

Krém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém vstřebává a nezanechává po sobě pocit nadměrně promaštěných nebo naopak suchých rukou. Odměnou po aplikaci Vám bude jemná, hebká kůže bez známek šupinatění a zdrsněn

projít na článek

David Viktorin : Borgo Agnese

Při vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce to p

projít na článek

Petrželový krém s lanýžem, pažitka a micro cress : Grant Jones

100 g šalotky 500 g kořenové petržele 750 ml plnotučného mléka 750 ml vody 70 g másla 100 ml polosuchého bílého vína citron sůl muškátový oříšek plátky bílého lanýže extra virgin lanýžový olej Frantoi Cutrera Šalotku orestujte na polovině másl

projít na článek

INDULONA červená dezinfekční krém 100ml

Indulona červená (desinfekční), krém na ruce, který svými desinfekčními účinky pomáhá k ošetření vysušené, odmaštěné a popraskané pokožky. Hydrofilní krém s obsahem silikonového oleje a s desinfekčními přísadami. Vhodný jako prevence proti mikrobiální inf

projít na článek