Jehněčí hřbet a křupavý brzlík : Marek Raditsch

Jehněčí hřbet a křupavý brzlík s lehce zauzenými houbami, topinamburem a krémovou lanýžovou omáčkou (4 porce) Jehněčí hřbet 2 kusy vykostěného jehněčího karé citron Jehněčí karé osolíme, opepříme a krátce opečeme dokřupava. Spolu s česnekem a tymiánem dáme péci na 10 až 12 minut do trouby při 180 oC. Zakápneme citronem a necháme 2 minuty odpočinout. [caption id="attachment_1195" align="aligncenter" width="451"] Marek Raditsch : Kampa Group : Prezident Bocuse d'Or Česká republika[/caption] Křupavý brzlík 320 g jehněčího brzlíku 100 g kuřecí fáše 4 pláty philo těsta Brzlík krátce blanšírujeme, očistíme od blány a rozebereme na malé kousky. Spojíme s kuřecí fáší, dochutíme a zabalíme do filo těsta. Dáme péci na 4 až 5 minut do trouby při 180 oC dokřupava. Zauzené houby, topinambur 200 g sezonních hub 200 ml přepuštěného másla 500 g topinamburu tymián, česnek sůl, pepř zeleninový vývar kudrnka Hlízy topinamburu očistíme a z poloviny uděláme pyré. Z druhé půlky nakrájíme kostky, které uvaříme v zeleninovém vývaru. Houby krátce orestujeme na přepuštěném másle a pomocí ruční udírny napustíme nádobu kouřem, důkladně uzavřeme a necháme 5 minut odležet. Spolu s houbami orestujeme uvařený topinambur, přidáme lístky kudrnky a dochutíme. Šalotkový kompot 300 g šalotky 2 lžíce hnědého cukru 2 lžíce sherry octa citronová šťáva sůl, pepř tymián, česnek 2 lžíce másla Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Pomalu restujeme v rendlíku spolu s česnekem a tymiánem. Až bude šalotka měkká a zlatohnědá, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec zjemníme máslem. Krémová lanýžová omáčka 200 ml demi glace 50 ml lanýžové vody 1 lanýž smetana Demi glace svaříme s vodou z lanýžů, přidáme nastrouhané lanýže a smetanu.

projít na článek

Krém z topinambur, zaječí hřbet, lanýžový kaviár : David Viktorin

(10 porcí) Očistěte 500 g topinambur a ihned je vložte do okyselené vody. Na másle nechte zesklovatět 200 g najemno pokrájené šalotky. Přidejte na půlky rozkrojené topinambury a krátce orestujte. Zalijte 200 ml suchého vína a nechte odvařit. Přidejte 1,5

projít na článek

Marek Fried pojede s Lotusem EcceHomo!

Návrat na kopce. Marek Fried pojede s Lotusem blížící se závod EcceHomo. Připomeňme, že kopce Marek jezdil od začátku své kariéry od svých 14 let. V roce 2002 startoval s Fiestou na Ecce Homo, jako historicky nejmladší jezdec v ME.

projít na článek

Minister of Agriculture Marek Výborný at IAS

On Thursday, 30 November 2023, the Minister of Agriculture Marek Výborný. M.S. visited the Institute of Animal Science in Prague-Uhrineves. The meeting with the Director of the Institute was attended by the Deputy Directors of the Institute for research,

projít na článek

Bramborákové hody 3. 4. 5. 2024

Bramborákové hody jsou tady! Přijďte 3. 4. května 2024 ochutnat neodolatelné bramboráky v Country Steak Restaurantu Albrechtice. Od klasických po netradiční, každý bramborák je u nás křupavý zázrak. Rezervujte si stůl na +420 775 560 474 a užijte si bra

projít na článek