Den stromů

Ve čtvrtek 20. 10. 2022 slavily všechny stromy svátek. Mnozí z vás vědí, že je to Den stromů. Prvňáci se během týdne učili poznávat jehličnaté a listnaté stromy, jejich plody. Poznávali písmenka na začátku a konci názvů stromů. V pracovních činnostech vyrobili ježka z plastelíny a šišky, ale také podzimní skřítky. V prvouce dali naklíčit žaludy a budeme pozorovat změny. Třeba si nějaký doubek zasadíme. V parku u školy frotáží získali prvňáčci otisky kůry stromů a listů. Z listí utvořili účes pro podzimní víly. Podali si ruku s větví lípy, našeho národního stromu, a všem stromům k jejich svátku popřáli zdraví, ať jsou krásné, ať jim nikdo neubližuje, ať nám dělají radost každý den.

projít na článek

Ošetření ovocných stromů pro město Kroměříž

V rámci projektu bylo ošetřeno 55 kusů ovocných stromů lezeckou technikou. Práci prováděli zaměstnanci s certifikací Český arborista.

projít na článek

Zpívání u vánočního stromu

v neděli 27. 11. 2022 se soubor Bejatka představí s pásmem slezských koled CHODIMY PO KOLEDĚ v rámci programu Rozsvícení vánočního stromu v obecním parku ve Štítině.

projít na článek

Bojkovice – výsadba stromů a keřů u rybníka

V krásném koutu naší republiky jsme formou subdodavatele ozeleňovali nově vzniklý rybník. Celkem bylo vysazeno 100 ks vzrostlých stromů a 450 ks keřů.

projít na článek

Zásahy č. 09 - 11

V sekci Zásahy byly přidány 3 nové zásahy v pořadá 09-11 ze dne 21.6.2023. 09_Technická pomoc, odstranění stromu - 21.6.2023 - Nová Plánice 10_Technická pomoc, odstranění stromu - 21.6.2023 - Nová Plánice 11_Požár, nízké budovy - 21.6.2023 - Kydliny

projít na článek

Výsadba stromové aleje podzim 2023

V neděli 22. října proběhlo v naší obci další veřejné sázení ovocných stromů za účasti veřejnosti. Počasí nám navzdory předpovědi nakonec přálo a všichni zúčastnění se s radostí pustili do práce. Celá akce proběhla za podpory Nadace ČEZ z jejíhož příspěv

projít na článek