Déšť, sníh, calima, vítr a nízké teploty, počasí trápí kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy jsou sužovány ostrým větrem, dosahujícím v nárazech rychlost převyšující 108 km/hodinu.  Změna počasí sebou přinesla i citelné ochlazení. Ve vyšších polohách Kanárských ostrovů poklesly teploty dokonce pod bod mrazu a nejvyšší horu Španělska Pico de Teide na ostrově Tenerife pokryl sníh.

projít na článek

Nad kanárské ostrovy se vrací calima a vydrží až do úterý

Kanárské ostrovy zasáhne na Velký pátek calima. Oblak saharského prachu a písku zahalí dnes odpoledne nejprve Východní provincii.

projít na článek

Kanárské ostrovy čekají extrémní teploty a africký prach

Kanárské ostrovy čeká doslova pekelný týden. Velmi silná calima  a teploty až 44 stupňů Celsia. Generální ředitelství pro bezpečnost a mimořádné situace vlády Kanárských ostrovů vyhlásilo varování před nebezpečím lesních požárů. 

projít na článek

Sníh, namrzlé silnice, déšť a uzavírky. Taková je situace v nejvyšších horách Gran Canaria.

Na horách Gran Canaria již čtvrtý den sněží a panují velmi nízké teploty. Ochlazení,  které přišlo na celé Kanárské ostrovy, pociťují i lidé v lokalitách, kde jindy bývá touto dobou teplo. Například v Maspalomas na jihu Gran Canaria se denní teploty pohyb

projít na článek

Kanárské ostrovy zasáhl meteorologický fenomén DANA

Kanárské ostrovy sužují bouřky, sníh, kroupy a velmi silné přeháňky.  Za tyto náhlé a nevyzpytatelné jevy počasí může meteorologické fenomén, kterému se říká DANA. 

projít na článek

Kanárské ostrovy očekávají o víkendu silný déšť

Podle většiny meteorologických  předpovědí  čeká kanárské  ostrovy o víkendu déšť. Studená fronta přichází od západu a první kapky se očekávají na západních ostrovech již ve čtvrtek.

projít na článek