Sníh, namrzlé silnice, déšť a uzavírky. Taková je situace v nejvyšších horách Gran Canaria.

Na horách Gran Canaria již čtvrtý den sněží a panují velmi nízké teploty. Ochlazení,  které přišlo na celé Kanárské ostrovy, pociťují i lidé v lokalitách, kde jindy bývá touto dobou teplo. Například v Maspalomas na jihu Gran Canaria se denní teploty pohybují kolem 18 stupňů Celsia a noční padají i pod 15 st.Celsia.

projít na článek

Na horách Gran Canaria je opět sníh. Letos již podruhé.

Předpověď meteorologů z agentury AEMET se vyplnila na sto procent. Hory ostrova Gran Canaria dnes nad ránem opět pokryl sníh, letos již podruhé.   Nepříznivé počasí si opět vyžádalo uzavření některých silnic a to zejména z důvodu sněhu a námrazy.

projít na článek

Zítra se koná triatlon Gloria Challenge Mogán, řidiče na jihu čekají uzavírky silnice GC-500

V sobotu 27.dubna 2019 se na jihu Gran Canaria koná triatlonový závod  GLORIA Challenge Mogán-Gran Canaria .  Závodu se zúčastní také sportovci z Čech a Slovenska .

projít na článek

Déšť přinesl vodu do přehrad, napršely miliony kubíků

Sníh a především intenzivní déšť posledních dní po těšil na Gran Canaria vodohospodáře a zemědělce. Například největší kanárská přehrada Soria hlásí 11% kapacity, tedy přibližně 1,5 milionu kubických metrů vody. Jde o nejvyšší stav od roku 2011, tehdy vša

projít na článek

Na Gran Canaria hrozí riziko vzniku požárů

Vzhledem k období sucha a současným vysokým teplotám vydala vláda pro ostrov Gran Canaria varování před lesními požáry, což znamená, že již není možné používat grilovací prostory v horách. 

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek