Na horách Gran Canaria je opět sníh. Letos již podruhé.

Předpověď meteorologů z agentury AEMET se vyplnila na sto procent. Hory ostrova Gran Canaria dnes nad ránem opět pokryl sníh, letos již podruhé.   Nepříznivé počasí si opět vyžádalo uzavření některých silnic a to zejména z důvodu sněhu a námrazy.

projít na článek

Sníh, namrzlé silnice, déšť a uzavírky. Taková je situace v nejvyšších horách Gran Canaria.

Na horách Gran Canaria již čtvrtý den sněží a panují velmi nízké teploty. Ochlazení,  které přišlo na celé Kanárské ostrovy, pociťují i lidé v lokalitách, kde jindy bývá touto dobou teplo. Například v Maspalomas na jihu Gran Canaria se denní teploty pohyb

projít na článek

Varování před vysokými teplotami, vlnami na pobřeží a silným větrem

Léto je v plném proudu a tak se nemůžeme divit, že ostrov Gran Canaria zasáhne další vlna vysokých teplot. Výstraha prvního stupně platí pro dnešní sobotu jen pro Gran Canaria, zítra se rozšíří i na Tenerife (jižní část) a Fuerteventuru a v pondělí bude p

projít na článek

Na Gran Canaria hrozí riziko vzniku požárů

Vzhledem k období sucha a současným vysokým teplotám vydala vláda pro ostrov Gran Canaria varování před lesními požáry, což znamená, že již není možné používat grilovací prostory v horách. 

projít na článek

Gran Canaria Oktoberfest 2012

Nejen Mnichov se pyšní Oktoberfestem, příznivci piva ho letos uspořádají i na několika místech na Gran Canaria.  Přesněji v Gáldaru a také na Playa del Inglés. 

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek