Do Pacova se po třech letech vrací I. liga v atletice

Po třech letech se vrací do Pacova atletická I. liga družstev, naposledy se zde jedno z kol druhé nejvyšší domácí soutěže konalo 22. srpna 2021. Tehdy šlo o závěrečné kolo I. ligy, skupiny A a ženy Slavoje BANES Pacova v domácím prostředí potvrdily skvělé druhé místo a získaly tak právo startu v extraligové baráži. Šlo o největší týmový úspěch v historii klubu. Letos se I. liga v sobotu 8. června uskuteční v Pacově jako závody třetího kola, ale konečnou podobu tabulce skupiny vystaví až závěrečné čtvrté kolo, které je na programu 18. srpna v Praze na Děkance. V sobotu v Pacově se druhá nejvyšší soutěž uskuteční poprvé na loni zrekonstruovaném atletickém stadionu a půjde o první atletickou akci takového významu, která se na sportovišti v Nádražní ulici odehraje. Z pacovského hlediska bude určitě větší pozornost zaměřena na soutěž žen, jíž se účastní zástupkyně devíti klubů. Slavoj BANES Pacov je po polovině soutěže díky zisku deseti hlavních bodů pátý, nachází se tak přesně uprostřed tabulky, v níž figuruje devět družstev. Na čele soutěže je s výrazným bodovým ziskem pražská Slavia. Nejzajímavější závodnici ale představil jiný pražský klub, průběžně druhý Spartak Praha 4. V něm v obou dosud absolvovaných kolech závodila oštěpařka Barbora Špotáková, jedna z největších osobností české atletiky v celé její historii. Podle dřívějších informací ale pacovské třetí kolo I. ligy plánuje Barbora Špotáková vynechat, což škoda. K vidění ale budou i při nepřítomnosti Barbory Špotákové zajímavé atletické výkony, v řadě disciplín by mohly pomýšlet na hodně pěkná umístění i výkony i domácí závodnice. Příznivci atletiky z Pacova a okolí budou ale muset řešit divácké dilema, od pátku bude totiž v televizi bohatý program z Mistrovství Evropy v Římě.

projít na článek

Připravujeme

Zveme všechny příznivce sportu na tradiční Cenu města Pacova v hodu diskem a BANES mítink s memoriály. K vidění budou, jako každoročně, špičkoví čeští atleti a atletky. Přichystali jsme pro vás závody mužů a žen v běhu na  100 , 400 a 1500 metrů, ve skoku

projít na článek

Iannone nahradí Öttla v roce 2024 v týmu Go Eleven Ducati

Po čtyřech letech trestu za doping se Andrea Iannone 2024 vrací nazpět do profesionálního sportu: Pojede MS-Superbike za tým Go Eleven Ducati a nyní se dolaďují poslední detaily. (Jiří Mikšík)

projít na článek

Ikonický Volkswagen Van první generace se vrací

Ikonický Volkswagen Transporter první generace neboli Typ 2, který je z hlediska designu mladším bratrem snad ještě slavnějšího brouka (oficiálně VW Typ 1), po letech znovu ožívá

projít na článek

ESET promo akce 3za2

Od 1. 9. probíhá promo akce 3za2!!! Po třech letech je tu opět promo akce 3za2, ve které lze získat 3 roky bezpečnostní ochrany ESET za cenu 2leté licence. https://www.eset.com/cz/3za2/#podminky Příspěvek ESET promo akce 3za2 pochází z DASKO Net s.r.o.

projít na článek