Dobří holubi se vracejí…

Jací a kam ptáte se? V poslední době zaznamenávám hodně lidí, kteří historicky jedli zelené potraviny, s epidemií covidu (kdy pro nás mnohé „bylo všechno jinak“) zkoušeli jiné zdravé doplňky stravy a hledali v různých obdobích různé cesty, které by jim pomohly ve zdraví (ostatně, hledali jsme všichni…) a teď se ozývají a chtějí opět chlorellu a ječmen GW, protože si uvědomili, že jim zelené potraviny fungovaly a bylo jim na nich dobře. Daleko víc lidí dnes vnímá, že je velmi důležité mít v talíři opravdu kvalitní komplexní a živé potraviny, a to jak chlorella tak ječmen GW splňují. Sebelepší potravní doplněk nevyřeší výživový deficit v našem denním talíři – to vyřeší jen a pouze kvalitní strava. Kvalitní doplněk nám může doplnit aktuální potřebu určitých látek v našem těle, nebo poladit něco „rozladěné“ – výživu nezajistí. To, co si lidé na cestě zpátky k zeleným potravinám řeší je, jak se vlastně vrátit – kdy a jak je jíst. Ze zkušenosti doporučuji začínat menšími dávkami (ječmen 1x denně, chlorella cca 5 tablet denně) a postupně přidávat. Pokud si nejste jistí nebo máte nějaké onemocnění, konzultujte si dávkování s poradcem. Také je dobré se zaměřit na dostatečný příjem kvalitních tekutin (ideálně voda), u průměrného člověka okolo 2 l denně tak, aby především chlorella mohla dobře fungovat z hlediska čištění těla. Ječmen je dobré pít nalačno (protože nemá vláknimu a vstřebává se do 20 min), tedy dejte si ho ideálně před jídlem nebo jako zdravý nápoj místo svačiny. Chlorellu je dobré jíst s jídlem, protože si tím přijímanou potravu oživíze a ozdravíte . Není potřeba z toho „dělat vědu“, spíše si najít režim, ve kterém si zvyknete pravidelně „zelenáče“ jíst. Já konkrétně mám hrst chlorelly hned po snídani a ječmen k dopolední svačině. Někdy si odpoledne ještě dám ječmen nebo s jídlem chlorellu, ale to spíš v období většího náporu nebo když se o mě pokouší nějaká chorobka. Jinak – po snídani chlorella a na svačinu dopoledne ječmen je můj pravidelný rituál už mnoho let (neuvěřitelných více než 20) a jsem za něj opravdu ráda

projít na článek

Radši dojet později, než s úrazem

Radši pozdě, než s těžkým úrazem Konec srpna a začátek září je jedním z nejnebezpečnějších obdobích na silnicích a ve městech. Lidé se vracejí z dovolených, spěchají, jsou nervózní, často řídí v náročném provozu několik hodin bez odpočinku. Přitom hodina

projít na článek

Marek The Seladons

„Tak to bych se styděl“ Marek & The Seladons se vracejí s programem, který pro Werichovu vilu připravil kvartet již loni. Modifikovaný pořad se opět s ironií zaměřuje na všechny odstíny partnerských vztahů. Bloky originálních písní oddělují stand-u

projít na článek

Kopřivka: Jak se můžete zbavit zarudlé svědivé červené kůže

Kopřivka je druh kožní infekce, která se projevuje u pacientů podrážděnou šedavě zarudlou pokožkou v podobě vystouplých pupenů. Nepříznivě citlivá reakce se projevuje díky alergii, ale může mít řadu dalších nealergických příčin. Kopřivka v několika případ

projít na článek

45 supersportů pod dohledem

I letos jsme se rozhodli být součástí projektů, které organizují lidé se srdcem na správném místě, a pomoci dobré věci. Jedním z takových projektů je i Rally Radosti – charitativní jízda supersportovních aut, která brázdila během jednoho víkendu po celém

projít na článek

Kapacita mé duše

5:20 ráno. Sedím na úpatí rokliny, kterou po časy vytvářel Studený potok. Voda v něm je opravdu chladivá a i teď v létě to chce trošku odvahy se v ní vykoupat. Ostatně potok pramení vysoko v horách, někde mezi Slavkovským a Lomnickým štítem. Překvapuje mn

projít na článek