Domácí léky proti svrabu

Nejprve si přiblížíme, co přesně svrab u člověka znamená. Svrab je infekční nemoc způsobená zákožkou svrabovou. Zákožka svrabová se projevuje nepříjemným svěděním a kožními změnami v podobě oděrek, takzvanou exkoriací. Nemoc probíhá tak, že nejprve dojde k nákaze – přenosu zákožky svrabové na kůži člověka. Ta si pak vyvrtává kanálky ve zrohovatělé vrstvě pokožky, nejraději na nohách nebo rukách. Vytváření těchto chodbiček nebolí. Do slepých chodbiček pak klade vajíčka, ze kterých se do tří týdnů vyvinou další zákožky, které se takto dále množí. Mimo vajíček ještě zákožka svrabová nechává ve svých chodbičkách svůj trus, který zde způsobí drobné záněty, které mimořádně silně svědí.

projít na článek

Léky na dnu na předpis

Léky, které při léčbě dny předepisuje lékař, mají snižovat koncentraci kyseliny močové v krvi. Jde především o allopurinol. Při akutním dnavém záchvatu je mohou provázet léky proti bolesti (analgetika) a léky proti zánětu (antirevmatika).

projít na článek

Sauna proti svrabu

Svrab je běžnou součástí dnešní společnosti, přestože se za toto onemocnění řada lidí stydí, obvykle ale nepříjemné svědění donutí nakaženého člověka, aby vyhledal pomoc.

projít na článek

Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu

Svrab je poškození kůže specifickým parazitem, jde o dermatózu vyvolanou členovcem, která patří mezi takzvané epizoonózy. Svrab můžeme definovat jako svědivé, přenosné, parazitární kožní onemocnění. Je to relativně častá dermatóza, která působí menší epid

projít na článek

Dna – léky bez předpisu

Při onemocnění zvaném dna využívá klasická léčba léky na snížení koncentrace kyseliny močové v krvi. Při akutních problémech se navíc předepisují léky proti zánětu (antirevmatika, analgetika). Někdy mohou být podávány i léky na úpravu pH moči, aby nedošlo

projít na článek

Sírové mýdlo na svrab

Existuje mnoho metod léčby svrabu. Většina z nich je účinná, jen když je správně aplikována. Hodně alternativních metod využívá síru, která se ukázala jako účinná v boji proti parazitům a jejich vajíčkům.

projít na článek