Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu

Svrab je poškození kůže specifickým parazitem, jde o dermatózu vyvolanou členovcem, která patří mezi takzvané epizoonózy. Svrab můžeme definovat jako svědivé, přenosné, parazitární kožní onemocnění. Je to relativně častá dermatóza, která působí menší epidemie v prostředí, kde je předpoklad většího pohybu lidí, v kombinaci s nižší úrovní hygieny. Tak může svrab postihnout lůžková oddělení nemocnic, utečenecké tábory, věznice a podobně.

projít na článek

Sírové mýdlo na svrab

Existuje mnoho metod léčby svrabu. Většina z nich je účinná, jen když je správně aplikována. Hodně alternativních metod využívá síru, která se ukázala jako účinná v boji proti parazitům a jejich vajíčkům.

projít na článek

Sauna proti svrabu

Svrab je běžnou součástí dnešní společnosti, přestože se za toto onemocnění řada lidí stydí, obvykle ale nepříjemné svědění donutí nakaženého člověka, aby vyhledal pomoc.

projít na článek

Domácí léky proti svrabu

Nejprve si přiblížíme, co přesně svrab u člověka znamená. Svrab je infekční nemoc způsobená zákožkou svrabovou. Zákožka svrabová se projevuje nepříjemným svěděním a kožními změnami v podobě oděrek, takzvanou exkoriací. Nemoc probíhá tak, že nejprve dojde

projít na článek

Olej

The post Olej first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Jak vyčistit čalouněnou sedačku od svrabu

U každého svědivého onemocnění kůže je nutné pomýšlet na svrab. Pokud jste přišli do intimního kontaktu s osobou nakaženou svrabem, nechte se přeléčit, i když nemáte žádné potíže. Kontrola u lékaře by měla proběhnout za týden po ukončené léčbě.

projít na článek