Dopravní výchova ve 4. a 5. ročníku

{phocagallery view=category|categoryid=1412|imageid=89677|float=left|pluginlink=1} Pohybovat se v dnešní době po silnicích je čím dál složitější. Cyklisté, a tím víc děti, patří k nejohroženější skupině účastníků silničního provozu. V pátek 9. února přijela do školy paní Zuzana Myšáková z kostelecké autoškoly, aby žáky 4. a 5. ročníku zasvětila do základních pravidel, kterými se musí každý cyklista řídit. Děti se dozvěděly, jakou povinnou i doporučenou výbavu má mít jejich kolo i oni jako cyklisté, postup při předjíždění nebo objíždění překážky. Velkým oříškem bylo řešení křižovatek a aplikování pravidla pravé ruky. Děti ukázaly, že spoustu věcí vědí, ale také to, že stále zbývá dost pravidel, která si musí osvojit, aby jejich cyklovýlety byly bezpečné a vždy se šťastným návratem.

projít na článek

Dopravní výchova pátých tříd

V říjnu se žáci pátých ročníků zúčastnili výuky na dopravním hřišti. Úspěšně zvládli teoretickou i praktickou část, všichni jsou již zkušení cyklisté.

projít na článek

Dopravní hřiště

Žáci čtvrtých ročníku již podruhé absolvovali výuku dopravní výchovy. Tentokrát je čekal test a obdrželi průkaz cyklisty. 

projít na článek

Dětské dopravní hřiště v Náchodě

Žáci 4. ročníků se zúčastnili dopravní výchovy v Bělovsi. Nejprve měli teoretickou průpravu a poté následoval praktický výcvik na kolech. I když nám počasí moc nepřálo, děti byly nadšené.

projít na článek

Symbolika

Tento článek je ukázkou použití navrhované symboliky Věkové kategorie 0 - 3 3 - 6 6 - 12 12 - 18 Náročnost nízká střední vysoká Číslování Jedna Dvě Tři Čtyři Pět Šest Sedm Osm Devět Deset Oblasti vzdělá

projít na článek

Přechodné dopravní značení

Firma SEDOZ Dopravní Značení má mnohaleté zkušenosti s pronájmem a instalací přechodného dopravního značení s ohledem na zákon o provozu na komunikacích. Přechodní dopravní značení Přechodní dopravní značení Přechodní dopravní značení Pře

projít na článek