Dovolená v Českých Budějovicích před hlavní turistickou sezónou

Také nemáte rádi návaly lidí na plážích, kde jeden o druhého zakopává, a namísto dovolenkové pohody tu zažíváte stres, možná horší, než v práci? Velmi podobné je to i na dovolené v tuzemsku, například o letních prázdninách bývá velký nával na turistických cestách v Krkonoších, a kdo se rozhodne splouvat Vltavu, první týden v červenci si tu budete připadat jako v Praze na Václaváku. Vyhýbat se těmto excesům je pak jediným řešením, jak si užít dovolenou bez stresu a v naprosté pohodě, a to tím, že si ji naplánujete mimo hlavní turistickou sezónu. A to buď na konec srpna a začátek září, anebo na červen. My bychom se nyní přidrželi termínů v měsíci červnu a doporučili bychom vám ubytování v penzionech v Českých Budějovicích https://www.penzionurudolfa.cz/, na okraji města, v zajímavé lokalitě nedaleko městského centra, a přesto v těsném sousedství parku Stromovka. Proč zrovna červen, a proč právě zde? Letní slunovrat – v této době je Slunce nejvýše nad hlavou a zároveň jsou nejdelší dny, od Slunce v této době čerpáme nejvíce energie, tak toho využijte a neseďte doma na zadku. Údolí Vltavy – doporučujeme projít se pěšky nebo podniknout jízdu na kole podél Vltavy v úseku mezi Loučovicemi a Českými Budějovicemi. Jistě není náhoda, že právě na Vltavu směřuje nejvíce vodáků, a je tu v létě neustále plno. Blanský les – znáte pohoří Blanský les? Jeho název vám možná nic neřekne, pokud nejste zrovna místní, anebo znalci zeměpisu naší země, ovšem rádi bychom vám připomněli, že jde o jednu z nejzajímavějších lokalit na celém evropském kontinentu. Krajina je nesmírně uhrančivá, nachází se v sevření mezi Šumavou, Českým Krumlovem a Českobudějovickou pánví, a tamní kopce jsou zejména za slunečného počasí nesmírně lákavé na projížďku na kole. Dopřejte si ji a rozhlížejte se kolem sebe, jsou tu překrásné vyhlídky do okolního prostředí. Článek Dovolená v Českých Budějovicích před hlavní turistickou sezónou se nejdříve objevil na Bman.

  • Web: Bman
  • Aktualizace: 18.3.2024
projít na článek

Nová doba možnost volby rozhovor a služba v Českých Budějovicích

Srdečně vás zveme k rozhovoru a ukázce spirituální praxe rosikruciánů, které se uskuteční v neděli 8.12.2013 od 14:00 v Českých Budějovicích.

projít na článek

Veřejné přednášky v Českých Budějovicích

Srdečně vás zveme na veřejné přednášky v Českých Budějovicích, které se budou konat ve dnech 3.3, 7.4. a 5.5.2013 v DK METROPOL spol. s r.o., Senovážné náměstí 2.

projít na článek

Český pohár v aquatlonu startuje v Českých Budějovicích

V neděli 10. března startuje Český pohár v Aquatlonu. Seriál, který pořádá Česká triatlonová asociace. Prvním závodem v kombinaci plavání a běhu se uskuteční v Českých Budějovicích.

projít na článek

Český pohár v aquatlonu staruje v Českých Budějovicích

V sobotu 22. února odstartuje v Českých Budějovicích Český pohár v aquatlonu, což je kombinace plavání a běhu. Na jih Čech zamíří i reprezentantka s olympijskými ambicemi Petra Kuříková a zřejmě i bronzová medailistka z MS v zimním triatlonu Šárka Grabmül

projít na článek

Přednáška a setkání na téma Rosicruciáni v minulosti a dnes v Českých Budějovicích

Vážení přátelé a přívrženci Světla. Žáci Mezinárodní školy Zlatého Kříže s Růží Lectorium Rosicrucianum vás srdečně zvou na přednášku a setkání na téma Rosicruciáni v minulosti a dnes, která se koná v KD METROPOL v Českých Budějovicích v úterý 8. července

projít na článek