Někdy stačí náhoda a narazíte na recept, který je zajímavý víc než ostatní. Takže na mě najedou vyskočil recept šéfkuchaře Milana Hořejše na červené zelí s huse. Ať už svatomartinské nebo vánoční na Štěpána. Můžete použít syrové zelí nebo si usnadněte práci s krouháním a sáhněte po kysaném. Jistě, dá každé vám dá trochu jinou chuť, ale rozdíl není zase tak velký. Dušené červené zelí | Nejen k huse Je tak jednoduchý, až žasnete. Zelí, cibule, ocet a med. Nic víc nepotřebujete krom soli a pepře. Vynechal jsem brusinky, ale třeba i na ně jednou přijde řada. Uhnul jsem od syrového zelí a sáhl pro jistotu po kysaném. Suroviny 500g červeného kysaného zelí 2 červené cibule 2lžičky vinného octa 1lžíce medu sůl pepř voda Pokyny Do kastrolu dáme kysané zelí. Červené cibule překrojíme na poloviny a pak nakrájíme přes na měsíčky. Do zelí přidáme vinný ocet. Přidáme nakrájenou cibuli. (V tomto kroku bych přidal případně i brusinky.) Osolíme. Opepříme. Přilijeme trochu vody. Zaryjeme a dusíme na mírném ohni asi tak 30 minut. Občas promícháme. Přidáme med a provaříme ještě 10 minut. Hotovo. Příspěvek Dušené červené zelí | Nejen k huse, a se sladkým tajemstvím pochází z mojetara.cz
SVATOMARTINSKÉ MENU 10.11.2023 Svatomartinský kaldoun Pečená kachna (350g), červené zelí, houskový a bramborový knedlík Jablečný závin 215 Kč závazné objednávky do 12:00 8.11. 2023 místo objednání pokladna Jídelna Praga (Husova 2775, Louny) The post
projít na článekVzhledem k tomu, že se už zase nezadržitelně rozlézá chřipková epidemie, dovoluji si vám nabídnout následující obranou vitamínovou bombu. Z. N., Praha Potřebujete 1/2 kg kysaného zelí, 4 sladká jablíčka, 2 velké cibule, 3 špetky soli, 3 lžíce octa (nej
projít na článekČervené skvrny, flíčky či červené tečky po těle mohou mít různý původ. Vlastní příčina se může vyskytovat jak v oblasti samotné kůže, tak na úrovni jiného tělního systému. Kožní projevy tedy mohou být rovněž průvodním znakem závažných systémových onemocně
projít na článekNejpohodlnější způsob, jak dodat svému tělu živiny obsažené v červené řepě, je konzumace šťávy z ní připravené. Šťávu z červené řepy koupíte v prodejnách zdravé výživy nebo v hypermarketech. Nevýhodou je však poměrně vysoká cena. Další nevýhodou kupované
projít na článekVětšina lidí zažívá v určitém okamžiku červené hrbolky nebo skvrny na horním patře v dutině ústní. Mezi běžné příčiny patří podráždění z jídla, zubní protézy nebo infekce úst nebo krku. Červené skvrny na horním patře úst mohou být dráždivé, ale obvykle js
projít na článek