Evakuace je na Ukrajině horší než na začátku války. Staří už ve svém chtějí dožít

Na rusko-ukrajinské frontě na východě země byl po řadu týdnů celkem klid. Náš pobyt v Charkově byl sice znepříjemněn zvukovou kulisou věčných vzdušných poplachů, ale ruských raket padalo málo.

projít na článek

Česko od začátku války na Ukrajině čelilo stovkám kyberútoků. Vítr vane z Ruska, zapojena má být i rozvědka GRU

Od začátku války na Ukrajině se Česko muselo podle údajů Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vypořádat s téměř pěti sty kybernetickými útoky. Mezi nejčastější terče patřila dopravní infrastruktura, mimo jiné státního železnič

projít na článek

Připravte lasery. Na obzoru jsou rojové války

S tvůrci malých dronů na Ukrajině, českými analytiky a vědci o tom, jak mění technologie bezpilotních strojů války

projít na článek

Vývojáři Putinových hypersonických raket zatčeni za vlastizradu

(Britské_listy) Vlna případů vlastizrady, která se přehnala Ruskem po začátku války na Ukrajině, zasáhla největší vědecké centrum domácího obranného průmyslu.

projít na článek

EU se chystá obejít Maďarsko, Ukrajině chce poskytnout 20 miliard eur

Evropská unie připravuje záložní plán, jak poskytnout Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi, 20 miliard eur, a to i bez maďarského souhlasu. S odvoláním na nejmenované představitele zapojené do projednávání plánu to uvedl deník Financial Times.

projít na článek

Právo a konflikt na Ukrajině, 13. 5. 2022

Milí příznivci Společnosti, zveme Vás na panelovou diskuzi o národních i mezinárodních právních otázkách týkajících se války na Ukrajině. Sejdeme se 13. 5. 2022 v Černínském paláci, Ministerstvo zahraničních věcí ČR Níže naleznete přiložený program. Na

projít na článek