Exteriérové žaluzie v podomítkové verzi

Exteriérové žaluzie v podomítkové verzi Pokud na to v projektu myslíte dostatečně dopředu, je zabudování žaluzií pod fasádu nejlepším řešením. Není nic horšího než chtít exteriérové žaluzie na dům ve chvíli kdy už dům stojí, je zateplený a s fasádou.  Pod zateplení nebo i do jiných typů fasád s dostatečným vnitřním prostorem lze zabudovat nejen krycí box žaluzie, ale do zatepleného ostění je také možné zapustit vodící lišty. Po vytažení nahoru tak žaluzie kompletně zmizí z okna a ponechá jen ničím nerušený výhled z interiéru. 1. Plánování Pokud plánujete na svůj dům nebo byt pořídit žaluzie v zaomítané verzi, je na to potřeba myslet už v projektu. Nejdůležitější je v tomto ohledu síla zateplení (zpravidla polystyren). Je třeba mít na paměti dva důležité detaily a to je minimální prostor pro svazek lamel žaluzie a také dostatečné zateplení mezi boxem a zdivem aby nevznikaly tepelné mosty. Minimální hloubka krycího zaomítacího boxu pro žaluzie: EZ 90, EC 80, F 80 13 cm (ideální síla zateplení 18 20 cm) EZ 70, EC 65 11 cm (ideální síla zateplení 16 18 cm) Možné příklady: 2. Montáž Harmonogram prací je poté následující: Po osazení oken na hrubé stavbě přichází na řadu montáž zaomítacích hliníkových boxů pomocí konzol nad okno. Fasádníci poté mohou nanést zateplení na zdi a na okenní špalety. Osazení pouzder pro vodící lišty do zateplených okenních špalet (minimální síla zateplení špalet pro osazení pouzdra je 3 cm). Osazení pouzder musí být perfektně rovnoběžné s maximální odchylkou +/- 2 mm. Jinak by hrozilo zasekávání žaluzie. Nanesení finální fasády. Finální zaměření žaluzií (zde je potřeba počítat s každým milimetrem a není možné dopředu přesně vědět kolik vrstev lepidla, perlinky a barvy budou fasádnici nanášet a kolik přesně milimetrů navíc to udělá). Montáž žaluzií a naprogramování ovladačů. 3. Zaomítací box a vodící lišty Zaomítací box vyrábíme z hliníku se sílou 2 2,5 mm. Nehrozí tak prohýbání plechu ani u hodně širokých žaluzií. Boxy vyrábíme vždy na míru pro každou zakázku, a tak se dokážeme přizpůsobit většině rozměrových požadavků. Výšku boxu pak děláme vždy na míru dané žaluzii, aby na zdi nevznikaly zbytečná méně zateplená místa. Zaomítací vodící lišta se skládá z hliníkového pouzdra s profilem U, které se osadí do špalet. Druhý díl je samotná lišta s lemem, která se kotví do připravených U pouzder. Druhá fáze montáže lišt se odehrává až na konec spolu s montáží samotných žaluzií. SdílejteShare on FacebookShare on TwitterShare on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare by Mail The post Exteriérové žaluzie v podomítkové verzi appeared first on Systra, spol. s r.o. - žaluzie, rolety, markýzy.

projít na článek

Venkovní žaluzie

Jedním z nejúčinnějších prvků exteriérové stínicí techniky jsou venkovní žaluzie. Jsou vhodné zejména pro moderní stavby, kde dotvářejí jejich celkový vzhled.

projít na článek

Exteriérové žaluzie pro vikýřové okno

Exteriérové žaluzie pro vikýřové okno Šikmé žaluzie včetně těch pro exteriérové použití jsou naše specialita. Co ale ve chvíli kdy má zákazník šikmé vikýřové okno? Existuje nějaké optimální řešení? Zákazník si navíc přál vytahovat lamely až pod krycí plec

projít na článek

Jak pečovat o exteriérové žaluzie

Jak pečovat o exteriérové žaluzie Strávili jste hodiny výběrem barev, druhu lamely, provedení, ovládání, zanesli jste spolu s projektantem vše do stavebních plánů, dohlíželi jste na montáž. Vaše vysněné exteriérové žaluzie jsou konečně namontované a zprov

projít na článek

Dřevěná žaluzie pro novou koupelnu

Stylové dřevěné lamely horizontální žaluzie LEHA ladí se zařízením koupelny a dodaly jí tu správnou atmosféru.

projít na článek

Plisse žaluzie STICK & CLICK zvládne i tvarované lišty

Při realizaci zastínění oken rodinného domu ve spolupráci s Ing.arch.Evou Svintekovou jsme nemohli vynechat ani vstupní dveře. Teď už mají slušivé plissé žaluzie bez zásahu do zasklívacích lišt.

projít na článek