Fenykl se s oblibou používá v italské a francouzské kuchyni. Jeho sladká chuť podobná anýzu se využívá při pečení chleba, perníku nebo čajového pečiva. Celý fenykl se přidává do nakládané zeleniny (k červené řepě nebo okurkám) a při výrobě likérů. Fenykl také často najdeme v receptech na rybí polévku nebo dušená masa. V léčitelství se využívají jeho protinadýmavé účinky a protikřečové účinky na střeva Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 23 g.......................25 Kč Sáček (znovuuzavíratelný) 600 ml - 230 g.................144 Kč Anglický název: fennel Latinské jméno: Foeniculum vulgare Používaná část rostliny: plody Chuť a vůně: sladká, podobná anýzu a lékořici, nahořklá chuť Zeměpisný původ: středozemí
Fenykl se s oblibou používá v italské a francouzské kuchyni. Jeho sladká chuť podobná anýzu se využívá při pečení chleba, perníku nebo čajového pečiva. Celý fenykl se přidává do nakládané zeleniny (k červené řepě nebo okurkám) a při výrobě likérů. Fenykl
Tradiční čínská směs koření se sladko pálivou chutí. Používá se na minutky z kuřecího, vepřového a rybího masa a do zeleninových směsí. Složení: hřebíček, badyán, sečuánský pepř, fenykl, skořice. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.............
Přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva. Doporučené dávkování je 2 lžičky na 1 kg mouky. Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou. Složení: kmín, koriandr, černucha, fenykl. Balení: Sáček
Tradiční čínská směs koření se sladko pálivou chutí. Používá se na minutky z kuřecího, vepřového a rybího masa a do zeleninových směsí. Složení: hřebíček, badyán, sečuánský pepř, fenykl, skořice. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 30 g.............
Aromatická směs bylinek z jižní Francie se výborně hodí ke kuřecímu masu, rybě nebo králíkovi. Používá se i do dušené a zapékané zeleniny jako je rattatouile. Skvěle se kombinuje s červeným vínem. Složení: saturejka, oregano, tymián, rozmarýn, fenykl, le