Káva lidi spojuje, je s námi ve všedních i důležitých okamžicích našeho života. Více než století se věnujeme kávě. Od svého vzniku roku 1922 je Blaser Café nezávislou rodinnou společností v držení nyní již čtvrté generace. Nade vše ostatní nás žene kupředu touha po co nejkvalitnější kávě i službách, které ji doprovází - např. dodání kávy k vám domů, kanceláře nebo do kavárny. Naším závazkem je nabídnout milovníkům kávy ten nejlepší chuťový zážitek z kvalitních surovin s dohledatelným původem, inovativní kávové směsi a maximální odbornost ve všem, co děláme. Řídíme se filozofií vystavěnou na čtyřech základních kamenech. #1: TRENDYAktivně se podílíme na rozvoji trhu s kávou. Spolupracujeme se švýcarskými i mezinárodními experty v oboru a vyvíjíme nové produkty. Sledujeme, vybíráme, aplikujeme, vytváříme. Nesedíme v koutě, inovacím v oblasti kávové kultury jdeme naproti. Díky tomu zůstávají hlavně naši firemní zákazníci vždy o krok napřed. #2: TRADICEKávu zpracováváme léty prověřeným, osvědčeným způsobem. Neopomíjíme však nové možnosti, které nám dává technologický pokrok, obzvlášť v případě, kdy vedou ke zdokonalení našich kávových produktů. Kávu dovážíme z tropických a subtropických oblastí celého světa a pražíme ji za použití nejmodernějšího technologického vybavení v pražírně v domovském Bernu. Naše produkty vyrábíme a zpracováváme s úctou k přírodě a lidem - od plantáže až po šálek. #3: DOHLEDATELNOSTZpracováváme výhradně kávu nejvyšší kvality, kterou speciálně pro nás dováží naše sesterská společnosti Blaser Trading. Ta se specializuje na mezinárodní obchod se surovou zelenou kávou a zajišťuje nám exkluzivní a trvale udržitelný přístup k nejlepším kávovým specialitám přímo z plantáží. Naše osobní a dlouhodobé vztahy s kávovými producenty jsou garancí stabilní vysoké kvality kávy, ale také nám umožňují sledovat původ kávy, kterou nakupujeme. Vše, co děláme, děláme transparentně. V praxi to vypadá např. tak, že jsme schopní zpětně vysledovat původ kávového zrna až ke konkrétní plantáži (dovolují-li to místní podmínky na daném trhu). #4: NEUSTÁLÝ POSUN VPŘEDSystematicky studujeme vše, co souvisí s pěstováním, sklízením, pražením, mletím i přípravou kávy. Všechny výzkumy provádíme objektivně, nezávisle a ve spolupráci s externími odborníky na kávu. Nové poznatky pak zavádíme do praxe tak, aby z toho těžil každý, kdo si připraví nebo objedná šálek naší kávy.
Blaser Café založil v roce 1922 Walter Blaser starší jako malinkou kavárnu v Curychu. Krátce poté se přestěhoval do Bernu a získal pro rozvoj svého podnikání prostor, který sloužil jako pražírna kávy, kancelář i kavárna zároveň. Ve 30. a 40. letech 20. st
projít na článekVybíráme pouze nejkvalitnější kávová zrna a velmi pozvolným pražením je měníme v kávu splňující nejvyšší standardy. Dohledatelnost každého balení kávy zpět až ke konkrétnímu pěstiteli je zárukou stabilní kvality naší produkce. Osvědčené tradiční metody zp
projít na článekAno a ne, říká morální filozofie. Samotná jednotlivá opatření nemohou zastavit změnu klimatu. Jsme proto povinni zasahovat jako kolektiv. „Změna klimatu je největší výzvou, jaké kdy lidstvo čelilo, a neexistuje žádný způsob, jak tuto hrozbu odvrátit
projít na článekExistuje mnoho možností přípravy kávy a každý kávový gurmán si vybere. Od espressa a klasických italských kávových nápojů přes velký šálek café creme, filtrační metody, moka nebo třeba tureckou kávu. ESPRESSO je koncentrovaný kávový nápoj, který obsahuj
projít na článekPokud chcete svým vlasům dopřát opravdu kvalitní péči, laSaponaria je jasnou volbou. Tato značka je ztělesněním lásky k přírodě, přičemž ve svých produktech se snaží dosáhnout nejvyšší možné kvality. Příroda jako inspirace Hlavním mottem značky je zanecha
projít na článek