Finále Play-Off a baráž o extraligu

Nejdříve se podíváme na finále. Do bojů o pohár pro nejlepší celek letošního roku v české extralize se celkem symbolicky probojovaly dva celky, které byly zároveň těmi nejúspěšnějšími v základní části. Prvním z finalistů jsou tedy Bílí Tygři Liberec, jenž v semifinálových kláních předčili Kometu Brno v poměru 4:2 na zápasy. Druhý finalista to měl o něco těžší. Třinečtí Oceláři po sedmi opravdu vyhrocených bitvách nakonec v rozhodujícím zápase měli více štěstí a Škodu Plzeň porazili na vlastním ledě 5:1 a tím ovládli celou sérii 4:3. Začátek série začal tedy mezi Libercem a Třincem a to na ledě tygrů, protože v základní části skončili na prvním místě, Třinec na druhém. Můžeme opět čekat vyrovnané zápasy plné vyhrocených situací a maximální výkon od všech aktérů. Oba týmy jistě prahnou po úspěchu v podobě celkového vítězství v naší soutěži. Na druhé straně tabulky základní části skončily s velkým odstupem Pardubice na posledním místě. Spolu s nimi do barážové skupiny spadli i Piráti Chomutov vedeni slavným koučem Vladimírem Růžičkou. Tato skupina čítá celkem čtyři účastníky, další dva týmy byly tedy dva nejlepší z první ligy (druhá nejvyšší česká hokejová soutěž). Z bitev vyřazovacích bojů nakonec vítězně postoupil Motor České Budějovice a Rytíři Kladno taženi do vytoužené extraligy slavným útočným duem Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec. Odehráno bylo 12 duelů a první dva čekal postup do extraligy, třetího a čtvrtého pád do Chance ligy (druhá nejvyšší). Pardubice si s baráží poradily celkem suverénně a zaslouženě tedy uhájili svou pozici v TELH i pro nastávající sezonu, z druhého místa je pak k radosti všech kladenských fanoušků a hlavně Jágra s Plekancem doprovodí právě Rytíři. Motor České Budějovice tím pádem čeká další rok snahy probojovat se k dalšímu pokusu. Ještě hůře jsou na tom Piráti Chomutov, jež čeká po několika letech opět pád do Chance ligy a dost možná to také zároveň odnese Růžička, který pravděpodobně bude odvolán z pozice hlavního trenéra týmu. Článek Finále Play-Off a baráž o extraligu se nejdříve objevil na Maximino.

projít na článek

Znojmo ani semifinalisté 1. ligy možnost hrát Extraligu žen nevyužijí

V Extralize žen je aktuálně 11 týmů. Start98 se jako vítěz baráže o Extraligu žen rozhodl zůstat ve druhé nejvyšší soutěži, možnost The post Znojmo ani semifinalisté 1. ligy možnost hrát Extraligu žen nevyužijí first appeared on Florbalově.

projít na článek

MCDOWELL TRIUMFOVAL NA VOLVO WORLD MATCH PLAY CHAMPIONSHIP

Jak se očekávalo, ve finále 48. turnajeVolvo World Match Play Championship na překrásném hřišti Thracian Cliffs ukázali jeho účastníci, Greame McDowell a Thongchai Jaidee, to nejlepší ze svého umění v krátké hře. A to už od první jamky, kde Jaidee skončil

projít na článek

Ostravské Šípy sestřelily brněnské Draky

Před startem finálové série Extraligy baseballu Czech Series se zdály být karty rozdány jasně. Na jedné straně Draci Brno, kteří z dosavadních 23 finálových účastí brali 21 mistrovských titulů. Základní část ovládli s 26 výhrami a pouhou jednou porážkou a

projít na článek

Ženy obsadily v baráži o I. ligu 7. místo

V neděli 9. září proběhla v Třinci baráž o I. ligu žen . Ženy AK Kroměříž do ní postoupily z druhého místa II. ligy skupiny D. Z celkového počtu deseti družstev nakonec to naše mladé družstvo obsadilo solidní 7. místo, se ziskem 69 bodů.

projít na článek