FOSFOR -PHOSPHORUS (P)

Fosfor je v lidském těle zastoupen jako druhý nejčastější minerál (prvním je vápník). Jeho obsah tvoří cca 1% tělesné hmotnosti. Průměrný člověk o váze 70 kg má tedy v organismu cca 700 g fosforu. Z tohoto množství je nejvíce zastoupen v kostech a zubech, kde je cca 80 – 85 % fosforu. Zbytek se nachází v již zmíněných měkkých tkáních, buněčných membránách a v krvi, srdci, mozku a svalech.

projít na článek

KEFÍROVÁ TIBETSKÁ HOUBA - JAK NA TO?

Tibetský kefír je unikátní fermentovaný nápoj z mléka, který je jeden z nejbohatších probiotických potravin na světě. Tenhle doma udělaný kefír z Tibetské kefírové houbičky vám dodá až 30 různých probiotických kmenů, vitamin B12, K2, D, vápník, hořčík,

projít na článek

JABLEČNÝ OCET

Jablečný ocet je tradiční léčebný a podpůrný prostředek. Aktivní složkou jablečného octa je kombinace kyseliny octové s vitaminy, minerály a stopovými prvky. Nejvýznamnějšími jsou: vitaminy skupiny B, biotin, vitamin C, jablečný pektin, sodík, draslík, vá

projít na článek

KYSANÉ ZELÍ - PŘÍRODNÍ LÉK PRO STŘEVO

Určitě ho všichni známe, možná i rádi konzumujeme. Přitom si možná ani neuvědomujeme jeho léčivé účinky. Zelí obsahuje: celou řadu vitamínů: betakarotén – (provitamín A) a vitamíny C, B, E a K, vysoký podíl minerálních látek: draslík, vápník, fosfor, žele

projít na článek

ČAJ Z BOBKOVÝCH LISTŮ POMŮŽE PŘI MIGRÉNĚ I CUKROVCE

Bobkový list je znám především jako koření , má však i blahodárné účinky, pro které se využívá po celá staletí. Obsahuje bílkoviny, vlákninu, hořčiny, glykosidy, alkaloidy, třísloviny, silice, kyselinu listovou i vitamíny, zejména A, B, C a minerální látk

projít na článek

ŠRUCHA - PLEVEL, KTERÝ SNIŽUJE HOREČKU I CHOLESTEROL

Pokud poznáte šruchu, přestanete kupovat předražené potravinové doplňky. Šrucha zelná totiž obsahuje velmi mnoho vitaminů a minerálů zdraví prospěšných. Obsahuje vitamin C, E, B1, B2, B3 a provitamin A, fosfor, vápník, zinek, hořčík, železo a dokonce i ko

projít na článek