Fotoreportáž: Ztracené kmeny Indie

V druhé nejlidnatější zemi světa najdete na 2000 etnických skupin hovořících více než 700 jazyky a nářečími. Úcta k tradicím je tu stále živá a projevuje se na každém kroku. Zachovává se tak kulturní dědictví, které jinde na planetě rychle mizí.

projít na článek

To snad musí být telepatie

Jak už vyplynulo z příspěvku o Kovalamu, byl jsem tuto zimu se podívat opětně do Indie. Cílem byla Jižní Indie, tedy přesněji její pobřeží od města Trivandrum až po Kochi, na otočku do Bangalore a pak rychle domů.

projít na článek

Kovalam – příjemné překvapení Jižní Indie

Do Indie se vracím po více než 10 letech. Z první návštěvy mě zůstal pocit, že bylo zajímavé Indii navštívit, ale k další bezprostřední návštěvě mě to nelákalo. Takže teď se vracím na místo činu, ale do jiné oblasti - na samotný jih.

projít na článek

Fotografie z březnového večírku

Jan Jeřábek, Jana Kozubková a Inženýr Vladimír se sešli na prknech Kaštanu ve středu 6. března. Dynamickou fotoreportáž pořídil dvorní fotograf Martin Myslivec,  vy si ji můžete prohlédnout například zde .  Martine, děkujeme!

projít na článek

V přístavu Mogán vyrostla bájná Atlantida

Makety bojovníků, antických sloupů a oblouků nebo i koster velryb se nacházejí na mořském dně jen sto metrů od vjezdu do tohoto přístavu a mají evokovat trosky ztracené Atlantidy.

projít na článek

Fotografie ze zářijového koncertu

Ve středu 19.9. se konal v pražském Kaštanu první koncert podzimní sezóny Osamělých písničkářů. Vystoupili Karel Diepold, Martina Trchová, Jiří Smrž a původně plánovanou, leč zdravotně indisponovanou Dášu Voňkovou nahradil kolemjdoucí Petr Linhart. Děkuj

projít na článek