Dostali jsme před časem přepravku jablek, a protože s nějakým dlouhodobým skladováním je u nás problém, začala jablečná mánie. Vyráběla jsem malému přesnídávky, sušila křížaly a samozřejmě i pekla. Jedním z našich oblíbených moučníků je právě jablečný koláč. Mám ráda tu chuť jablek a domácí marmelády. Není nijak zvlášť složitý a móóc dobrý. Určitě potěší každou návštěvu. Ingredience Těsto: 230 g hladké mouky 100 g másla 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 vejce 1/2 kypřícího prášku Náplň: 6 středně velkých jablek 2 lžíce citrónové šťávy džem (meruňkový, broskvový) Postup Nejprve si připravíme samotné těsto. Cukr, vejce a máslo promícháme dohromady. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a rukami vypracujeme těsto, které přikryjeme fólií a dáme do lednice nejlépe přes noc. Následně těsto rozválíme a vložíme do formy o průměru 27 cm. Určitě můžete použít i trochu větší formu, těsto pak bude ale nižší. Na náplň si oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a 2 jablka necháme v hrnci rozvařit s hrnkem vody. Následně přebytečnou vodu slijeme a rozmixujeme na pyré. Zbylé 4 jablka nakrájíme na půlměsíčky a smícháme s citrónovou šťávou. Těsto ve formě pomažeme džemem. Já použila domácí broskvovo-ostružinový, ale můžete použít i klasický meruňkový. Na džem dáme jablečné pyré a na to začneme pokládat půlměsíčky jablek. Začala jsem z vnější strany a pokračovala dokola až ke středu. Koláč pečeme při 180 °C cca 40 minut. Na konci pečení povrch koláče pomažeme trochou džemu. Podáváme se šlehačkou. Článek Francouzský jablečný koláč se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Klasický americký apple pie jako z pohádky? Může být! Je pracný a zprvu vám možná bude připadat i složitý. Vše vám ale podrobně ukážu na videu, takže se vůbec nemusíte bát a směle do toho. Tohle je zatím moje nejdelší video a uvidíte na něm úplně do puntí
projít na článekTento lahodný nepečený vanilkový koláč se už brzy stane Vaším oblíbeným dezertem, pro každou příležitost. Uvidíte sami, že si tento recept zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Příprava Vám zabere 15 minut a budete jen potřebovat pudinky, sušenky a šlehačku.
projít na článekPříspěvek Francouzský cop – postup a fotky pochází z Vezmemese.cz
projít na článekSTUDENTI MATIČNÍHO GYMNÁZIA NA PROGRAMU PRESTIŽNÍHO FESTIVALU FRANCOUZSKÝ PODZIM V OSTRAVĚ Již tři roky je Matiční gymnázium oficiálním partnerem Alliance française Ostrava při organizování kulturního festivalu Francouzský podzim v Ostravě a pokud dopos
projít na článekIngredience: 1 hrnek mouky 1 lžička prášku do pečiva 3/4 hrnku cukru 1 hrnek podmáslí kostka másla plechovka odkapaných broskví Detaily receptu: Smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, podmáslí a zformujte těsto. Rozpusťte máslo na pánvi. Máslo nalijte n
projít na článek