Velmi jednoduchý a rychlý pokrm, který obsahuje malý počet ingrediencí, je zdravý a velmi lahodný. Oblíbí si jej dospělí i děti. Pojďte si uvařit vaječné Garganelli s lilkem, rajčaty a bazalkou! Lilek, rajčata (nebo rajčatový protlak) a česnek. To je náš základ pro omáčku. Lilek v průběhu varu dosáhne měkké konzistence a až krémovité chuti, která se výborně hodí ke kyselé chuti rajčat. Tyto dvě ingredience najdeme v mnohých těstovinových pokrmech. Osobně si nedokážu představit, lilek a řajčata nekombinovat s česnekem. Prostě k sobě sedí. Často jsou do podobných jídel přidávány různé sýry nabízející další chuťový rozměr nebo krémovitost. Já jsem se tentokrát rozhodla na závěr přidat najemno nastrouhaný tvrdý ovčí sýr pecorino (který na výsledné fotce neuvidíte, jelikož jsem jej přidala až po vyfocení :-)). Osobně jsem jako dekoraci pokrmu zvolila pár čerstvých lístků bazalky. You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.The post Garganelli s lilkem, rajčaty a bazalkou appeared first on www.buonissimo.cz.
Letošní červen jsme započali týdenním soustředěním záchranných psů na jihu Čech na Spáleništi. Na hned první den byly na programu zkoušky a nám se s Bazalkou podařilo složit zkoušku ze sutinového vyhledávání dle mezinárodního zkušebního řádu IRO RH-TA/N a
projít na článek700g hladká mouka 60g extra virgin olivový olej 13g sušené droždí 15g vlažná voda 75g sušená rajčata pokrájená 15g sůl Mouka na posypání Mouku prosejeme do hnětací nádoby a promícháme se solí a s droždím. Přidáme pokrájená rajčata, vodu a extra virgin oli
projít na článekČeši chtějí klasiku, nebrání se ale novinkám a exotickým druhům. Koření bylo dříve považováno za vzácný artikl, exkluzivní, drahé zboží, naši předkové totiž velmi dobře věděli, jak blahodárné účinky má na naše zdraví (ať už na trávení, stabilizaci cukru v