Giovanni Maciocia: Diagnostika v čínské medicíně - v českém jazyce!

Tato významná nová kniha, kterou napsal světoznámý autor a učitel G. Maciocia, je všeobsažným, snadno přístupným a bohatě ilustrovaným průvodcem diagnostikou v čínské medicíně. Klade důraz na problémy a symptomy „skutečného světa a přitom staví praxi nad teorii. Diagnostika pozorováním je podrobně rozebrána na úrovni dosud v západních učebnicích čínské diagnostiky nevídané, jako pomůcka je přidána řada kreseb a fotografií. Diagnostika dotazováním je vždy pojednána z hlediska západních pacientů a je doplněna řadou kazuistik z autorovy vlastní klinické praxe. Kniha provede studenty i praktiky od základů diagnostiky až po její vytříbenější úrovně.

projít na článek

Giovanni Maciocia k regulaci tradičních bylinných přípravků

Přečtěte si, co k situaci kolem regulace tradičních bylinných přípravků napsala největší západní kapacita na tradiční čínskou medicínu pan profesor Giovanni Maciocia.

projít na článek

Zemřel Giovanni Maciocia – světově uznávaný autor základních učebnic čínské medicíny

Jeho čínské jméno mělo význam tisíce koní. On skutečně pracoval pro blaho všech pacientů ale i studentů TČM stejně usilovně, jako běží tisícihlavé stádo koní.

projít na článek

Seriál o tradiční čínské medicíně zazní v rádiu

Spolupracujeme na seriálu o tradiční čínské medicíně, který budou od října vysílat rádiové stanice Color Music Radio a Radio Hey. Nalaďte si frekvence a každé pondělí se zaposlouchejte do vln tradiční čínské medicíny.

projít na článek

4. díl: První cesta za tradiční čínskou medicínou do Francie

Ve čtvrté části seriálu o historii tradiční čínské medicíny MUDr. Ludmila Bendová píše, jak strastiplná byla její cesta za TČM do zahraničí v předrevolučních letech. Vytrvalost při získávání povolení přinesla odměnu, díky které existuje vzdělávání v tradi

projít na článek

Olympiády v českém jazyce

V lednu se v Kladně uskutečnila okresní kola Olympiády v českém jazyce. V nižší kategorii obsadil velmi pěkné 7. místo student kvarty Matej Šmehýl. Ve vyšší kategorii získala stříbrnou medaili nejmladší účastnice soutěže Taťana Neustupová z kvinty. Taťana

projít na článek