GO TIGRID GO!

I letos se tým studentů třetích ročníků zúčastní bitvy O pohár Ostravské univerzity, která proběhne 27. června na Masarykově náměstí v centru města. Ambice, s nimiž do soutěže jdeme, jsou nemalé, jak můžete vidět v motivačním videu připraveném našimi studenty a ohodnoceném porotou jako nejzdařilejší. Přijďte i Vy podpořit naši školu – bitva s dalšími ostravskými gymnázii vypukne v pravé poledne!

projít na článek

Tigrid běží za svobodu a demokracii

Žáci a učitelé naší školy si v úterý 15. listopadu připomenou výročí sametové revoluce happeningem „Tigrid běží za svobodu a demokracii“. Půjde o štafetový běh, kdy se symbolickým štafetovým kolíkem stanou texty Pavla Tigrida a Charty 77, které si student

projít na článek

TigREAD aneb Čte celý Tigrid

Baví tě číst? Máš svou oblíbenou knihu? Mrkni na pravidla naší prázdninové soutěže.

projít na článek

Besedovali jsme s Pavlem Kosatíkem

Blížící se svátek vzniku republiky jsme si připomněli debatou o dramatických událostech naší moderní historie a roli výrazných osobností v nich. Masaryk, Havel, Tigrid... to jsou životy na román.

projít na článek

Je suis Tigrid! Mladí franštináři opět mezi elitou

Tušíte, co mají společného naši studenti Adéla Roboszová, Alžběta Oravová, Lucie Kramářová a Matouš Kvarda? Nevíte? Tak se jim někdy pověste během výuky na paty a určitě si toho všimnete – mají znamenitou francouzštinu!

projít na článek

Cizinecká policie studentům – workshop v rámci oslav Tigrid stoletý

U příležitosti oslav nedožitého stého výročí narození Pavla Tigrida se v prostorách gymnázia uskutečnila přednáška Cizinecké policie Ostrava týkající se současné uprchlické krize, která vztáhla historickou paralelu dneška k exilu Pavla Tigrida ve Francii.

projít na článek