Gran Canaria čekají začátkem října letní teploty

Ostrov Gran Canaria čeká začátkem října  návrat k doslova letním teplotám. Rtuť teploměr u bude stoupat přes třicítku a zahanbit se nedává ani voda v oceánu, která nabízí aktuálně velmi příjemných 23 stupně Celsia.

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek

Sníh, namrzlé silnice, déšť a uzavírky. Taková je situace v nejvyšších horách Gran Canaria.

Na horách Gran Canaria již čtvrtý den sněží a panují velmi nízké teploty. Ochlazení,  které přišlo na celé Kanárské ostrovy, pociťují i lidé v lokalitách, kde jindy bývá touto dobou teplo. Například v Maspalomas na jihu Gran Canaria se denní teploty pohyb

projít na článek

Desítky cyklotras na Gran Canaria včetně GPS - MTB i silničky

Gran Canaria je cyklistický ráj, ročně se o tom od října do března přesvědčují tisíce milovníků kol. Kolo je k poznávání Gran Canaria, tohoto kontinentu v miniatuře ideální prostředek. Máme pro vás desítky cyklotras včetně GPS.  

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Smartwings rozšiřuje nabídku, na Gran Canaria létá i z Francie

Pro letní období otevírá SmartWings celkem 20 nových pravidelných linek z pěti francouzských letišť. A létat z nich bude i na Gran Canaria. 

projít na článek