Gran Canaria zažívá doslova revoluci v zalesňování

Zdvojnásobit počet stromů na ostrově do 15 let, tedy do roku 2032, to je cíl, který si stanovilo Cabildo a do fondu zalesňování bude investovat každý rok 4,5 milionů eur. Celkem má být  v průběhu 15 let zalesněno 20 tisíc hektarů.

projít na článek

Vláda Gran Canaria uvolní 6 mil.eur na zalesňování ostrova

Letos může být za pomoci „Fondo Verde Forestal“ vysázeno cca 400.000 stromů, což bude stát 1,5 milionu eur. Podle vlády je nutné vyjma zalesňování severu ostrova  zvýšit i náklady na udržování zeleně v jižní části, kde rostou náklady na zavlažování.

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek

Gran Canaria chce být cílem pro triatlon, cyklistiku a běh

Gran Canaria Tri, Bike & Run je nová značka propagující ostrov Gran Canaria jako cíl pro triatlon, cyklistiku a běh. Všechny potřebné informace naleznou zájemci na webu www.grancanariatribikerun.com.

projít na článek

Santiaga El Chico doprovázely z hor Gran Canaria stovky věřících

Mše svatá v El Pinar a sestup z průsmyku Cruz Grande do centra města Villa de San Bartolomé de Tirajana se soškou Santiago el Chico, to je již doslova klasika při největších oslavách ve městečku Tunte v horách ostrova Gran Canaria.   

projít na článek