Vláda Gran Canaria uvolní 6 mil.eur na zalesňování ostrova

Letos může být za pomoci „Fondo Verde Forestal“ vysázeno cca 400.000 stromů, což bude stát 1,5 milionu eur. Podle vlády je nutné vyjma zalesňování severu ostrova  zvýšit i náklady na udržování zeleně v jižní části, kde rostou náklady na zavlažování.

projít na článek

Vláda Gran Canaria představila ambiciózní investiční plán

Vláda ostrova Gran Canaria (Cabildo) oznámila zahájení ambiciózního Plánu transformace 2017. Plánu hospodářské obnovy ostrovní infrastruktury, kdy investicí ve výši 244 milionů eur bude realizováno více než 700 investičních projektů. 

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek

V únoru se na Gran Canaria konají cyklistické závody

Ve spor tovním  kalendáři  ostrova Gran Canaria se v únoru 2018 objevil nový cyklistický závod. Koná se pod názvem  EPIC GRAN CANARIA   a jeho součástí je i noční závod v Maspalomas.

projít na článek

Silný požár na severozápadě Gran Canaria

Na Gran Canaria hoří.  Lesní požár, který vznikl v sobotu v lokalitě La Peña Juncalillo ( mapa ), na vrcholcích ostrova Gran Canaria, stále není pod kontrolou. Evakuovány byly již tisíce lidí z desítek obcí okresů Tejeda, Artenara a Gáldar.

projít na článek

Gran Canaria zažívá doslova revoluci v zalesňování

Zdvojnásobit počet stromů na ostrově do 15 let, tedy do roku 2032, to je cíl, který si stanovilo Cabildo a do fondu zalesňování bude investovat každý rok 4,5 milionů eur. Celkem má být  v průběhu 15 let zalesněno 20 tisíc hektarů.

projít na článek