Grapefruit je subtropická dřevina pěstovaná pro své citrusové plody stejného názvu. Grapefruit obsahuje bohaté množství vitaminu C, B1 a K, samotný plod je doslova napěchován blahodárně působícími přírodními flavonoidy. Grep zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepšuje krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a jeho častá konzumace snižuje riziko rakoviny plic a žaludku. Hořká chuť grapefruitu svádí k použití cukru, ale toto spojení není příliš vhodné, protože grapefruit s cukrem v žaludku kvasí.
Návštěva lékaře je pro spoustu lidí nepříjemná. Každý člověk se obává, že se dozví, že není tak v pořádku, jak doufal. Spousta nemocí a problémů je totiž aspoň ze začátku skrytá. Tak je to i u vysoké hladiny cukru v krvi, která může vyvrcholit vznikem cuk
projít na článekPetrolej je známý především jako palivo do letadel a raket nebo jako náplň do kempinkových kotlíků a petrolejových lamp. Ovšem v tradiční východoasijské medicíně je petrolej známý jako účinný lék. Podle těchto asijských zvyklostí petrolej účinkuje nejen n
projít na článekOcet má své uplatnění nejen jako pochutina v kuchyni a jako konzervant nejrůznějších jídel, ale i jako léčivý prostředek. Uplatní se jako přípravek pomáhající k redukci nadváhy, k posílení organismu při chřipce, nachlazení a zánětech horních cest dýchacíc
projít na článekMgSO4 je síran hořčíku. Je silně hygroskopický, po doplnění krystalové vody má formu heptahydrátu (MgSO4•7H2O – epsomská sůl nebo hořká sůl). Je významnou součástí mořské vody i některých minerálních vod jako Šaratice či Zaječická hořká voda. Tradičně je
projít na článekVe starověku lidé rozmarýn lékařský, latinsky Rosmarinus officinalis, uctívali jako symbol lásky manželství, smrti i věčnosti. Rozmarýn se používal jako přísada do kadidel, na výrobu věnců i na výzdobu. Od nepaměti patří rozmarýn k oblíbenému koření, kter
projít na článek