Návštěva lékaře je pro spoustu lidí nepříjemná. Každý člověk se obává, že se dozví, že není tak v pořádku, jak doufal. Spousta nemocí a problémů je totiž aspoň ze začátku skrytá. Tak je to i u vysoké hladiny cukru v krvi, která může vyvrcholit vznikem cukrovky, která se léčí inzulínem. Nižší hladiny cukru v krvi se dá dosáhnout ale i vhodným výběrem potravin, protože mnoho rostlin, bylin a potravin má schopnost snižovat zvýšenou hladinu krevního cukru, a tím pomáhat diabetikům žít zdravěji. Mezi ně patří například černý bez, fenykl, grapefruit, jahoda, meloun, banán, okurka, hlávkový salát, cuketa, kysané i čerstvé zelí, cibule a česnek, luštěniny, skořice, atd. Tento článek pojednává o některých z těchto potravin a bylin.
Potraviny, které potlačují chuť k jídlu, mohou být dobrým pomocníkem při hubnutí. Pokud se jedná právě o hubnutí, tak všichni již víme, že jsou potraviny, kterým bychom se měli vyhnout. Zejména se jedná o potraviny, které mají vysoký obsahu tuku, nebo jso
projít na článekVe střevech našeho těla se rozkládají cukry na glukózu, která se vstřebává do krevního oběhu a z něj dále do buněk, jež glukózu štěpí za vzniku energie. Především tedy po jídle roste množství glukózy v krvi, na což reaguje slinivka břišní uvolněním hormon
projít na článekV boji proti stárnutí nám mohou pomoci nejen kvalitní doplňky stravy, ale také potraviny. Látky, které tyto potraviny obsahují, významně snižují výskyt stárnoucího procesu nazývaném oxidativní stres. Laicky řečeno, tyto potraviny chrání náš organismus pře
projít na článekPokud máte strach z cukru, který je obsažen ve výrobcích pro péči o pleť, nebojte se. Cukr není tou nejlepší volbou, pokud ho přidáváte do svého jídelníčku, ale jestliže ho používáte ve výrobcích pečujících o pleť, přináší vaší pokožce řadu pozitiv. Pojďm
projít na článekUrčitě jste slyšeli alespoň jeden mýtus o cukrovce a dietě. Možná vám bylo řečeno, že se musíte vyhýbat cukru nebo že nemůžete jíst ovoce.Lidé s diabetem se často snaží jíst potraviny s nízkým glykemickým indexem, včetně nízkoglykemického ovoce. Jahody, a
projít na článek