Česká tradiční kuchyně je založena na surovinách, které se u nás hojně vyskytují brambory, česnek, petržel, celer, mrkev, maso, luštěniny, obilniny, chmel atd. Za dva pilíře české tradiční kuchyně lze považovat polévky a omáčku, která je servírována s masem. Mezi Čechy nejoblíbenějí patří vepřové, kuřecí, hovězí a zvěřina. Omáčky jsou zpravidla velmi hutné, jejichž [...]
Připravit si doma skvělý steak z hovězí svíčkové alias tenderloin není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí svíčkovou, abyste vždy dosáhli chutného výsledku.
projít na článekSvíčková na smetaně (2 porce) Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso
projít na článekSvíčková na smetaně (2 porce) Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso
projít na článekKarlovarský knedlík svou mozaikou působí zároveň jako dekorace, a když jej uvidíte na svém talíři, nemáte na rozdíl od jiných knedlíků pocit sytosti dříve, než vůbec ochutnáte. Karlovarský knedlík je výtečnou přílohou ke svíčkové.
projít na článekHustá smetanová omáčka zlatavé barvy, nasládlá a nakyslá zároveň, prostě do naší kuchyně patří i s nadýchnutými knedlíky. A jednou za čas stojí za to potěšit se s tímto skvostem, který je připravován uprostřed Evropy v různých obměnách už po staletí. Exis
projít na článek