Hledejte práci podle lokality!

V době každé krize je problém také s pracovními pozicemi. Větší společnosti nenabírají, ba naopak, propouštějí. Právě pro propuštěné je v novele zákoníku práce nemilá novinka, kdy jako odstupné nedostanou náplast v podobě třech měsíčních platů. Jako bývalý zaměstnanec dostanete v dnešní době jen dva platy, což není až taková rezerva, než si najdete místo jiné. A je jasné, že nabídka práce je omezená. Pokud zastáváte manažerské pozice, prodlužuje se zkušební doba v novém zaměstnání na dvojnásobek původních 3 měsíců. Jistě se shodneme na tom, že za půl roku „zkušebky“ se může zvrtnout doslova cokoliv. Navíc jako momentálně nezaměstnaný musíte po dvou měsících na „pracáku“ obcházet firmy a prosit se o práci i tam, kde víte že pracovat z různých důvodů nemůžete/nechcete. Úřad práce Vám ve většině případů práci nesežene Co se nabídky práce týče, tak ať už hledáte nové, nebo dokonce první zaměstnání, vždy se první informujte na práci v rámci svého regionu, nebo dokonce obce, kde bydlíte. Můžete zkusit jednotlivé zaměstnavatele, úřad práce v oblasti vašeho bydliště, anebo si projí všechny nabídky díky webovému portálu prácevokolí.cz, kde najdete všechna volná místa podle zadaného parametru-tedy lokality. Snadno najdete nabídky velkých měst, ale také samozřejmostí je také nabídka práce Louny a další, i mnohem menší města.

projít na článek

Jak si poradit s výběrem vhodného místa k bydlení v Praze?

Chtěla byste se přestěhovat do Prahy? Pokud ano, neměla byste váš „přesun“ uspěchat. Velký vliv na kvalitu vašeho života v hlavním městě bude mít výběr lokality. Poradíme vám, co vše je třeba vzít v potaz a představíme hned 3 místa, kde se vám bude bydlet

projít na článek

Známé pražské lokality v hezkém časosběru

Pěkný časosběr z Prahy, zachycující všechno možné od metra až po Karlův most.

projít na článek

Časosběrná jednohubka z Dolomit

Dolomity jsou jedním z horských masivů Italských Alp, nalezneme je tedy na severu Itálie. Dnes zde máme krátký časosběr z této lokality od českého autora, Petra Klímy.

projít na článek

Téměř polovina lidí je závislá na práci.

Podle aktuální studie agentury OnePoll se necelá polovina lidí považuje za workoholiky, ovšem zhruba 30 % z nich přiznává, že jejich závislost na práci má na svědomí potřeba vydělat dostatek peněz. Jedním z hlavních znaků workoholismu je například i nedos

projít na článek

Přijďte a poznejte Ostravu v tříminutovém časosběru

Časosběr, zachycující Ostravu opravdu ze všech úhlů - uvidíte zajímavé lokality města, navštívíte koncert a poznáte i prostředí těžkého průmyslu. Video zaslal Boris R.

projít na článek